Teamfight Tactics: Chinees LiLuo kroont zich tot wereldkampioen

Esports |

China is opnieuw een wereldtitel rijker na de finales van het TFT WK, dat vrijdag van start ging. Dit weekend werd de speler LiLuo wereldkampioen. Hij won zondag de prijzenpot van $48 000.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Fans van de autochess van Riot Games, Teamfight Tactics, hadden het druk dit weekend. Dit weekend vond immers de eindfase plaats van het WK van de game uit 2019. Hoewel 32 spelers zich voor deze finales hadden gekwalificeerd, bracht de Chinees LiLuo op zondag een nieuwe titel terug naar zijn land. 

De 32 spelers zaten in één groep en moesten elk zes wedstrijden spelen. Tijdens ieder duel werd een bepaald aantal punten toegekend, afhankelijk van de positie in het klassement. De spelers moesten zoveel mogelijk punten verzamelen om zich te kwalificeren voor de tweede dag.

Die eerste ronde was niet eenvoudig, vooral voor de vier Franse spelers die zich wilden plaatsen voor de eindfase van de competitie. Enkel Un33d, lid van het door de streamers DFG, Shaunz en Mister MV opgerichte AEGIS, had de eerste speeldag overleefd.

Pas op zondagmorgen begonnen de acht overlevenden aan de play-offs. Twee Chinezen, twee Zuid-Koreanen, een Rus, een Nieuw-Zeelander, een Canadees en een Argentijn gooiden alles in de strijd om te proberen de titel mee naar huis te nemen.


LiLuo had echter maar vier games nodig om de titel op zak te steken. De Chinees verzamelde 18 punten in drie games en stelde zo de eerste plaats en de hoofdprijs van $48 000 veilig. In zijn vrije tijd is LiLuo leraar chemie. Daarom speelt hij alleen 's avonds, of als hij vrije tijd heeft. Dit draagt alleen maar bij tot de prestatie van de Chinees, die nu de beste TFT-speler ter wereld is.

Jammer genoeg was er geen enkele Belg aanwezig in de competitie. Onze beste vertegenwoordiger, ImSoFresh, had het Europese kwalificatietoernooi verloren en eindigde als negende van de 32 spelers.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top