Club NXT en U21 Standard naar 1B na razend spannende slotspeeldag

Challenger Pro League | Op de slotspeeldag van de hoogste beloftencompetitie hebben Club NXT en de U21 van Standard zich nog verzekerd van een plekje in het komende 1B-seizoen. De Bruggelingen waren vooraf al zo goed als zeker van een 1B-ticket, maar de Luikenaars moesten zwoegen tot de slotseconde om AA Gent af te houden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beide teams hadden genoeg aan een puntje om zich te verzekeren van een plek bij de top 4; maar door het bijzonder sterke doelsaldo van Club NXT (+33 tegenover +8 bij AA Gent) zou er ook veel moeten gebeuren om zelfs bij een verliesmatch nog uit de top 4 te vallen.

Club NXT liet het evenwel niet zo ver komen en won zelf met 0-2 op het veld van kampioen KRC Genk. Standard moest thuis aan de bak tegen de Waalse rivalen uit Charleroi. Meer dan 1500 Luikse fans kwamen de beloftenploeg naar 1B stuwen en dat lukte. Maar met moeite... Standard speelde uiteindelijk 2-2 gelijk en kon zo nipt AA Gent afhouden.

De Buffalo's wonnen met 1-0 van Antwerp en zouden bij een nederlaag van Standard nog over de Luikenaars gewipt zijn, maar zover kwam het dus net niet. Feest bij Standard, dat na afloop van de match ook bekend maakte dat de beloftenmatchen volgend jaar gewoon op Sclessin gespeeld zullen worden. Club NXT zal haar thuisduels afwerken op Schiervelde in Roeselare.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top