Alles wat we al weten over de 'Dune' spin-off: de prequel serie 'The Sisterhood'

Films | De sciencefictionfilm 'Dune', die eind 2021 uitkwam, was een daverend succes. Het is dus niet gek dat we ons mogen verwachten aan een spin-off. De serie zal focussen op een van de meest intrigerende krachten van deze nieuwe saga: die van de heksen van Bene Gesserit. Proximus Pickx vertelt je alles wat je moet weten over 'The Sisterhood'. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Denis Villeneuves ongelooflijke sciencefictionfilm 'Dune' heeft vorig jaar de filmwereld opgeschud. De sterrencast, met onder meer Thimothee Chalamet, Zendaya en Jason Momoa, had daar natuurlijk veel mee te maken. Maar het is ook het ongelooflijke script dat 'Dune' zo'n succes heeft gemaakt. En uit de plot blijkt al snel dat het universum groot is en er dus nog veel facetten zijn die de kijker kan ontdekken.

Daarom werd al heel vroeg in de ontwikkeling van de film bekendgemaakt dat hij uit verschillende delen zou bestaan, maar ook en vooral dat er een eigen spin-offserie zou komen. Denis Villeneuve onthulde het zelfs al bij de release van 'Dune': "dit is nog maar het begin!"

 

De heksen van Bene Gesserit

'Dune' volgt het personage van Paul Atreidis (Thimothee Chalamet), wiens vader het rentmeesterschap krijgt over de planeet Arrakis. Paul moet naar een van de gevaarlijkste landen in het heelal reizen om de toekomst van zijn familie en zijn volk veilig te stellen. Daar wordt een zeldzame en zeer begeerde grondstof geoogst: specerijen. Al snel breekt een conflict uit om deze zeldzame grondstof te bemachtigen. 

Paul wordt gesteund door zijn moeder, die zeer speciale krachten heeft. Zij is lid van de Bene Gesserit, een orde van vrouwelijke magiërs met mysterieuze bedoelingen. Ze hebben door hun krachten veel politieke en geestelijke invloed en in 'Dune' wordt vooral ingespeeld op de kracht van de Stem. Als ze die gebruiken, kunnen ze elk individu controleren, en Paul werd er zelfs door zijn moeder in ingewijd. 

De heksen van de Bene Gesserit krijgen nu dus hun eigen serie! We zullen meer te weten komen over het zusterschap dat de touwtjes in handen heeft. Denis Villeneuve is de producent van deze spin-off, maar hij is niet de regisseur. Johan Renck, die heeft meegewerkt aan succesvolle series als 'The Walking Dead', 'Tsjernobyl', 'Breaking Bad' en 'Vikings', heeft die taak op zich genomen. De plaats van de showrunner wordt ingenomen door Diane Ademu-John, die meehielp aan het scenario van 'The Haunting of Bly Manor', 'The Originals' en 'Empire'.

‘Dune’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top