Kan Kristian Arnstad dankzij de play-offs nu al doorbreken?

Jupiler Pro League | In de wedstrijd tegen Club Brugge zorgde Vincent Kompany voor een grote verrassing. Met een zowel riskante als belonende keuze om Kristian Arnstad en Marco Kana samen in te zetten op het middenveld, oogstte de coach meteen lof. Voor de Noor was dat zeker het geval, aangezien hij een van de beste spelers van de wedstrijd was. Op zijn achttiende kan hij nu al doorbreken en een belangrijke rol opeisen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie had durven wedden dat Vincent Kompany de kaart van de jeugd zou trekken in de belangrijke match tegen Brugge? Zeker op het middenveld, waar de West-Vlamingen heel wat troeven in huis hebben. Weinigen konden de opvallende keuze te voorspellen, maar toch leek Kompany zijn gelijk te halen. Marco Kana en Kristian Arnstad konden meteen hun stempel op de match drukken. Voor de Noor was het de tweede wedstrijd van het seizoen. Op de 34e speeldag verscheen hij ook al tegen Kortrijk.

De 18-jarige speler werd deze keer in de basis opgesteld en dat zorgde bij hem voor extra motivatie. Arnstad stelde niet teleur en toonde veel durf en technisch talent om zijn dominantie op het middenveld op te eisen. Hij werd zelfs geprezen als man van de wedstrijd. “Ik had helemaal geen zenuwen, maar was opgewonden om aan de match te beginnen”, zei hij achteraf. “De coach vertelde me wat ik moest doen en ik denk dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld. Ik kan wel nog verbeteren en heb nog veel in mijn mars.”

Groot talent

In september 2019 transfereerde Arnstad vanuit het Noorse Stabaek dankzij Frank Arnesen naar Anderlecht. Op 16-jarige leeftijd mocht hij meteen aan de bak bij de U21 van paars-wit, maar toen al werd gesproken over zijn groot talent. Sommigen zagen hem zelfs als de nieuwe Zetterberg. In oktober 2020 kregen de supporters hem voor het eerst te zien in het eerste elftal, toen mocht hij namelijk het veld op in een wedstrijd tegen… Club Brugge

Zijn verdere loopbaan zit heel wat moeilijker in elkaar. Hoewel hij technisch erg veel talent heeft, vertoont de nog jonge Arnstad een moeilijke evolutie op fysiek vlak. Bij de A-kern wordt ook fysiek zwaar gespeeld, waardoor hij nog te licht was om al mee te dueleren. Hij trainde maandenlang erg hard op die fysieke capaciteiten waardoor hij later zelfs als ploegkapitein van de beloften werd aangeduid. Even later was het dan eindelijk zo ver en mocht hij bij de eerste ploeg aan de bak.

Eindelijk doorbreken?

Sinds zijn aankomst bij Anderlecht speelde Arnstad nog niet echt veel. Met 232 speelminuten over 5 wedstrijden in vijf jaar tijd kon hij nog niet veel ervaring opdoen, maar deze play-offs kunnen voor hem misschien voor een doorbraak betekenen. Als hij zijn capaciteiten nog enkele keren kan tonen, verovert hij misschien een plaats in het eerste elftal. We mogen bovendien niet vergeten dat hij nog maar achttien jaar oud is…

“We hebben hem nog niet zo vaak op het wedstrijdblad kunnen zetten. Kana en hij hebben dit al vaker meegemaakt, maar krijgen kansen als dat lukt. Ze waren kritisch maar stelden vaak goede vragen en werken hard voor hun kansen. Ze zijn nu op het juiste moment klaar”, reageerde Vincent Kompany die Arnstad als de perfecte back-up voor Yari Verschaeren ziet. “Ze hebben verglijkbare profielen”, klinkt het. De jonge Rode Duivel kan op die manier volgende week nog een wedstrijd gespaard worden, want met een blessure aan de adductoren mag Verschaeren nog niet te veel risico’s nemen. Dat kan uiteindelijk ook in het voordeel van Arnstad spelen…

Volg de Champions' en Europe play-offs, en in het bijzonder de wedstrijd tussen Antwerp en Anderlecht aanstaande zondag 8 mei vanaf 18u30, dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top