Porsche dicht bij akkoord om in F1 te stappen

Auto-moto | De instap van Porsche in de Formule 1 is bijna rond. Dat heeft de topman van moederbedrijf Volkswagen, Herbert Diess, gezegd. Wat Audi betreft, eveneens een VW-merk, zijn de plannen nog vager. Beide constructeurs zijn al gestart aan de ontwikkeling van F1-motoren.

Door Belga

Deel dit nieuws

Porsche, de maker van de populaire sportwagen 911, zou in gesprek zijn met Red Bull Racing om motorleverancier van het F1-team te worden. Diess ging niet in op de details, maar bevestigde maandag wel dat de plannen van Porsche "vrij concreet" zijn.

Ook Audi wil zijn intrede maken in de Formule 1, maar voor dat merk zijn de plannen minder ver gevorderd. Het is nog niet duidelijk volgens welke "parameters" Audi zou meedoen en met welk team het in zee zou gaan, zei Diess. Naar verluidt vonden er alvast gesprekken met McLaren plaats.

De toezichtsraad van VW had vorige maand al zijn goedkeuring gegeven voor de mogelijke toetreding van Porsche en Audi tot de Formule 1 vanaf 2026. Dan worden nieuwe reglementen van kracht: de bolides zouden op synthetische brandstoffen gaan rijden om duurzamer te worden.

"Er is nu een technologische kans om er deel van uit te maken", zei Diess maandag. "De volgende kans is waarschijnlijk pas een decennium later." Volgens de VW-topman zijn beide merken al gestart met de ontwikkeling van F1-motoren.

Nu de Formule 1 fors aan populariteit wint buiten Europa, wil VW dat succes met de luxewagens van Porsche en Audi verzilveren. "Volgens beide premiummerken is Formule 1 de belangrijkste hefboom om de merkwaarde te verhogen", aldus Diess. "Met de plannen voor een toegenomen aanwezigheid in China en de Verenigde Staten gaat de aantrekkelijkheid van het grootste motorsportspektakel alleen maar toenemen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top