Artist van de Week: Bakari

Muziek | Zijn naam is nog niet over heel België bekend, maar dat zal niet lang meer duren. Volgens menig muzikant is Bakari namelijk de man die Luik op de kaart van de Franstalige hiphop zal zetten. Deze week is hij dan ook Artiest van de Week bij Proximus Pickx. Hier is wat je moet weten over de rapper. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Muziek- en lifestylewebsite Konbini beschouwt hem als de nieuwe crème de la crème van de Luikse rap en mede-artiesten zien hem als een van de meest fascinerende nieuwe talenten van de Belgische scene. Kortom: Bakari is klaar om Luik op de kaart van de Franstalige hip hop te zetten. De rapper werd in 1996 geboren in Congo en kwam zeven jaar later aan in Luik, waar hij sindsdien woont. 

Bakari laat zich voor zijn rap inspireren door onder anderen Bob Marley, Koffi Olomidé, 50 Cent, Nas en B2O. Hij zette zijn eerste passen op het podium als openingsact voor G.A.N en bracht niet veel later in 2018 zijn eerste EP uit, getiteld 'Kaleidoscope'. De rapper is niet bang van een beetje zelfreflectie en steekt dat dan ook in de teksten van zijn melodieuze nummers. 



'Sur Ecoute'

Na dat eerste project heeft Bakari niet stilgezeten. Hij bracht recent namelijk een meerdelig muzikaal project uit, genaam 'Sur Ecoute'. Deze reeks EP's werd uitgebracht alsof het een serie was en dat heeft een speciale reden. De rapper liet zich namelijk visueel inspireren door een televisieserie: 'The Wire'. Die Amerikaanse reeks werd onlangs nog door BBC uitgeroepen tot de beste serie van de 21ste eeuw. "Ik zocht naar woorden die opkwamen als mensen over mijn muziek spraken", legt Bakari uit. "Het woord 'authentiek' kwam veel voor. Ik zei tegen mezelf dat het eerste wat past en wat me doet denken aan wat authentiek is in termen van visuals, 'The Wire' is. Het was een voor de hand liggende keuze om die serie dan als inspiratiebron te gebruiken.'

'Sur Ecoute: Saison 3', dat tegelijkertijd ook het laatste deel van de EP-reeks was, werd eind 2021 voorgesteld. Tijdens de voorstelling bracht Bakari enkele van de nummers live, waaronder de hit 'Commando' met Tawsen, een zanger uit Brussel met Italiaanse roots. Op 12 mei is Bakari opnieuw op het podium te bewonderen tijdens Les Nuits Botanique. Dit evenement in onze hoofdstad zet drie weken lang de "grote namen van morgen" op het podium en daar hoort deze melodieuze rapper ook bij. 

Meer info over Les Nuits Botaniques vind je hier




Luister hier verder via Spotify!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top