1B Pro League XI van het seizoen // CENTRUMSPITS (2) // Lyle Foster (KVC Westerlo)

D1B Pro League | Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de 1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een traditionele 4-4-2 formatie te gieten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Last but not least voegen we Lyle Foster toe aan ons 'XI van het seizoen'. De 21-jarige spits van KVC Westerlo blonk dit seizoen misschien niet helemaal uit in zijn statistieken (vier goals en vijf assists in 23 duels), maar quasi iedereen was het er wel over eens dat de Zuid-Afrikaan een van de drijvende krachten achter het succes van de kampioen was.

Foster begon nochtans aarzelend aan het seizoen en kreeg in de eerste tien duels amper één basisplaats van Jonas De Roeck, maar vanaf speeldag 11 was de (snel)trein vertrokken. Met zijn snelheid, behendigheid én kracht ontpopte Foster zich al snel tot een bijzonder wapen voor de Kemphanen én een gesel voor de verdediging van zowat alle 1B-teams.

Onzekere toekomst

Afwachten of de huurling (van het Portugese Vitoria Guimaraes) ook volgend seizoen nog in het Kuipje speelt. Maar bij zijn passage doorheen 1B heeft Foster alvast de indruk gegeven dat hij ook in 1A potten kan breken. Iets wat hij in 2019-2020 ook al (met momenten) liet zien als Monacohuurling bij Cercle Brugge.

Foster werd dit seizoen 6x genomineerd voor het 'XI van de week' en werd zo het vaakst in de spits gezet door onze kenners. Foster en Maderner haalden het voor Souleymane Anne (Virton) en Lennart Mertens (SK Deinze).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top