Roeselare staat op een zucht van de Belgische titel tegen Menen

Sport | Roeselare heeft de twee eerste wedstrijden in de finale van de Euromillions Volley league tegen Menen gewonnen. De titelverdediger zou in het derde duel al zijn plek aan de top van het Belgische volleybal kunnen bevestigen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de 3-0 demonstratie in de eerste wedstrijd was Roeselare ook in de tweede wedstrijd dominant. Menen verweerde zich meer dan in de eerste match, maar opnieuw konden de Menenaars geen set winnen. Menen was normaal de thuisploeg, maar omdat hun zaal niet gehomologeerd was, werd de match toch in Roeselare gespeeld. De supporters van beide ploegen waren van de partij en de mannen van coach Depestele gaven het beste van zichzelf. De eerste set van de wedstrijd was de mooiste die we in deze finale al hebben gezien.

Maar dankzij de inzet van Sander Depovere won Roeselare de set wel met 24-26. Een harde klap voor Menen, dat er daarna niet in slaagde om recht te krabbelen. In de laatste twee sets werd het 13-25 en 15-25.

Goede hoop voor de derde wedstrijd geeft dat de Menenaars vast niet. Komende zaterdag zou Roeselare voor de dertiende keer Belgisch kampioen kunnen worden. Of kan Menen toch nog verrassend uit de hoek komen en het tij keren?

Volg de finale van het Belgische kampioenschap volleybal als abonnee van Pickx Sports integraal op Pickx+ Sports 1, met op zaterdag 7 mei om 20u de wedstrijd tussen Roeselare en Menen.

Heb je nog geen abonnement op de tv-optie Pickx Sports? Dan kan je de wedstrijd ook volgen op de zender Pickx Live, via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top