Neemt Union dit weekend optie op de titel en is het game over voor Charleroi?

Voetbal | De kans bestaat dat de Jupiler Pro League de volgende speeldag in een beslissende plooi kan worden gelegd. Zowel in de Champions’ play-offs als in de Europe play-offs staan er immers belangrijke wedstrijden op het programma. Wedstrijden waarvan de uitkomst bepalend zal zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Komend weekend staat de derde speeldag van de play-offs op het programma. Die speeldag zal helemaal in het teken staan van de wedstrijd R. Union St.-Gilloise - Club Brugge die zondag 8 mei om 13u30 wordt gespeeld. Union staat na twee speeldagen nog steeds op kop in de Champions' play-offs, maar heeft slechts 2,5 punten voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge.

De Unionisten kunnen dit weekend een gouden zaak doen tegen Club door de drie punten te pakken. Als ze daarin slagen, bouwen ze een voorsprong van 5,5 punten uit en wordt het zeer moeilijk voor Club om ze nog van de titel te houden. Brugge zal alles op alles zetten om Union te verslaan. Als ze komend weekend punten kunnen rapen, bouwen ze momentum voor de volgende partij tegen Union die volgende week woensdag al wordt gespeeld.

Strijd om plaats 3

Komend weekend ontvangt Antwerp niemand minder dan Vincent Kompany en zijn Anderlecht-jonkies. The Great Old staat momenteel op plaats vier en wil minstens nog een plekje klimmen. Wie eindigt op plaats vier moet op het einde van het seizoen immers nog een wedstrijd tegen de winnaars van de Europe play-offs spelen en dat voor een Conference League-ticket.

Maar Antwerp en Anderlecht zijn ook op zoek naar hun eerste overwinning in de Champions’ play-offs. The Great Old verloor op de openingsspeeldag van Club Brugge (1-0) en speelde vorig weekend gelijk tegen Union (0-0). Paars-wit verloor zijn eerste partij met 3-1 van Union, maar speelde vorig weekend wel gelijk tegen Club (0-0). Het wordt voor beide teams dus zaak om zo snel mogelijk de eerste drie punten te rapen.

Charleroi zakt verder weg

In de Europe play-offs is Racing Genk aan een steile opmars bezig. De Limburgers willen kost wat kost Europees voetbal spelen en moeten daarvoor aan de leiding van hun groep komen. Tijdens de eerste speeldag legde Genk leider AA Gent al over de knie (0-1) en ook de tweede speeldag werd winnend afgesloten door KV Mechelen te verslaan (4-2).

Racing Genk neemt het voor de derde speeldag op tegen Sporting Charleroi waar coach Edward Still zijn ploeg steeds verder ziet wegzakken in het klassement. Charlerloi staat momenteel laatste in de Europe play-offs na verlies tegen KV Mechelen (1-0) en AA Gent met (1-3). Als de Zebra’s komend weekend verliezen tegen de Limburgers, kunnen ze hun Europese dromen voor volgend seizoen voorgoed opbergen.

Bij koploper AA Gent is er momenteel nog geen vuiltje aan de lucht. Coach Hein Vanhaezebrouck en zijn poulains zijn nog aan het nagenieten van hun bekerwinst en nemen komend weekend de bus naar Mechelen. Daar zullen De Kakkers drie punten proberen thuishouden en zelf hun kansen op Europees voetbal gaaf proberen te houden.

Het programma voor speeldag 3:

Vrijdag 6 mei

Zaterdag 7 mei

Zondag 8 mei

Volg de Champions' en Europe play-offs dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top