Belgische mannen presteren sterk in Europese beker BMX Ravels

Sport | De Belgische BMX'ers hebben afgelopen weekend goed gepresteerd tijdens de manches voor de Europese beker in het Antwerpse Ravels. Ruben Gommers zorgde zondag voor de uitschieter met een derde plaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

Twee weken nadat het Limburgse Zolder het decor was voor de derde en vierde wedstrijd van de Europese beker in de BMX, verwelkomde Ravels manches 5 en 6. Daarin gingen de overwinningen naar de Duitser Stefan Heil (zaterdag), de Fransman Eddy Clerte (zondag) en bij de vrouwen tweemaal naar de Deense Malene Kejlstrup.

Maar ook de Belgische deelnemers deden het dus goed voor eigen volk, met de derde plaats van Belgisch kampioen Ruben Gommers op zondag als hoogtepunt. Zaterdag werd Gommers uitgeschakeld in de halve finales. Een andere Belg, Thibaut Stoffels, haalde wel twee dagen op rij de finale: zaterdag werd hij daarin vierde, zondag zesde.

Bij de jongens-juniores was er in Ravels tweemaal Belgische winst voor toptalent Wannes Magdelijns. Die schreef dit jaar al vijf van de zes manches van de Europese beker op zijn naam.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top