Thuisspeler Adria Arnaus wint voor eigen publiek het Catalunya Championship

Sport | De Spanjaard Adri Arnaus heeft zich zondag na een thriller, die eindigde in een play-off, de beste getoond op het Catalunya Championship (DP World Tour/2 miljoen dollar), dat plaatsvond op de PGA Catalunya-golfbaan in het Spaanse Girona.

Door Belga

Deel dit nieuws

Arnaus, die na dag drie op een gedeelde zestiende plaats stond, liep een foutloze laatste ronde van 65 slagen, zeven onder par. Hij telde na de 72 reguliere holes net als de Zuid-Afrikaan Oliver Bekker, die rondkwam in 72 slagen, een eindscore van elf onder par. Een play-off moest dus voor de beslissing zorgen. Er kwamen maar liefst zes extra holes aan te pas, voor Arnaus met par zijn eerste DP World Tour-zege mocht vieren.

De 27-jarige uit Barcelona, die voor eigen publiek aantrad, greep in maart tijdens de MyGolfLife Open in een play-off naast de overwinning toen zijn landgenoot Pablo Larrazábal zich net iets beter toonde. Vorig jaar in de Open de España was het zijn landgenoot Rafael Cabrera-Bello die hem in een play-off van de overwinning hield.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top