Tottenham maatje te groot voor Leicester

Sport | Op de 35e speeldag in de Premier League is Tottenham een maatje te groot gebleken voor Leicester. Na 90 minuten gaf het scorebord 3-1 aan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Harry Kane (22') was auteur van het enige doelpunt voor de rust. Na de pauze ontbond Heung-Min Son (60' en 79') zijn duivels door nog een tweede en derde thuistreffer tegen de touwen te prikken. Kelechi Iheanacho (90'+1) redde in blessuretijd de eer. Timothy Castagne maakte de wedstrijd vol bij de Foxes, terwijl Youri Tielemans pas een kwartier voor tijd zijn opwachting mocht maken.

De Spurs wippen voorlopig naar de vierde plaats in de rangschikking van de Engelse eerste klasse met 61 punten. Leicester kampeert in de middenmoot, op de elfde plaats met 42 punten.

Op hetzelfde moment greep het in degradatienood verkerende Everton aan een strohalm tegen Chelsea (1-0). Richarlison (47') tekende voor de enige treffer van de partij namens het team van Chelsea-legende Frank Lampard. Romelu Lukaku bleef aan de bank gekluisterd bij de Blues, die derde blijven met 66 punten. 

De Toffees geraken ondanks de broodnodige overwinning niet weg van de achttiende en eerste degradatieplaats met 32 punten. Ze hebben wel een match minder gespeeld dan nummer zestien Burnley en nummer zeventien Leeds (beiden 34 ptn.).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top