Menen zal sterk voor de dag moeten komen om te winnen tegen Roeselare

Sport |

Regerend landskampioen Knack Roeselare versloeg Menen in de eerste wedstrijd van de play-offfinale in het volleybal. De titelverdediger kan in deze volledig West-Vlaamse finale uitkijken naar een nieuwe zege tegen het verrassende Menen, maar die laatste club blijft gemotiveerd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De eerste wedstrijd sprak boekdelen. Menen verloor met 3-0 in de finale van de Euromillions Volley League play-offs (25-22, 25-20 en 25-16). Hoewel Menen het morele voordeel had, konden ze niet veel inbrengen tegen de titelverdedigers. Als Menen alsnog zijn eerste landstitel wil pakken, zal het in elk geval drastisch moeten bijsturen.

De tweede wedstrijd vindt plaats op woensdag 4 mei in Menen. Het team dat als eerste drie keer wint, pakt de landstitel. Regerend kampioen Roeselare heeft de landstitel al 12 keer gewonnen, Menen dus nog nooit, maar we kunnen nog grootse dingen verwachten van het team. "Nu zullen we op korte tijd drie keer moeten winnen tegen Roeselare", zei Menen-aanvoerder Jelle Sinnesael tegen Sporza. "Het lijkt een onmogelijke opgave, maar het leek onmogelijk dat we de titelfinale zouden halen en toch is het ons gelukt. Veel dingen kunnen een rol spelen, zoals stress, ziekte of blessures. Ik denk dat er veel mogelijk is, maar we moeten een behoorlijk niveau halen. Anders wordt het erg moeilijk."

Volg de ontknoping van de play-offfinale in het volley en in het bijzonder het duel tussen Roeselare en Menen op woensdag 4 mei om 20u00 op Pickx Live of op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top