Katie Taylor behoudt wereldtitels bij lichtgewichten in historische bokskamp

Sport | De Ierse boksvedette Katie Taylor heeft zaterdagavond met succes haar wereldtitels bij de lichtgewichten verdedigd. Ze haalde het op punten van de Puerto Ricaanse Amanda Serrano.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ruim negentienduizend boksliefhebbers woonden het historische duel bij. Voor de allereerste keer was immers een vrouwenwedstrijd dé topaffiche van de avond in de mythische Madison Square Garden in New York. Op 1 juni 2019 bokste Taylor er ook al tegen Delfine Persoon maar toen volgde als orgelpunt nog een duel bij de zwaargewichten tussen de Brit Anthony Joshua en de Mexicaanse Amerikaan Andy Ruiz junior.

Net als tegen Delfine Persoon won de 35-jarige Taylor ook van Serrano op punten maar andermaal ging het om een beslissing die voor de verliezende partij moeilijk te aanvaarden was. De 33-jarige Puerto Ricaanse deelde immers flink wat klappen uit aan Taylor, vooral in de vijfde ronde toen de Ierse een reeks uppercuts moest incasseren en haar neus fel begon te bloeden. Maar de regerende wereldkampioene herstelde en kon vanaf de achtste ronde weer (licht) de bovenhand nemen. Twee scheidsrechters gaven het voordeel aan Taylor (96-93 en 97-93), een koos voor Serrano (96-94). Uiteindelijk behaalde de nog ongeslagen Ierse zo de 21e overwinning uit haar carrière. Ze blijft wereldkampioene bij de WBA, IBF, WBO en WBC. Die laatste titel nam ze over van Persoon.

"Ik ben diep in mijn reserves moeten gaan", erkende Taylor na de kamp. "Ik wist dat ik op een bepaald moment in de touwen zou hangen. Het was een fenomenaal gevecht, gedurende tien rondes was het een echte oorlog. We zijn allebei winnaars."

Voor Serrano was het pas de tweede nederlaag in haar carrière, de eerste sinds 2012. Ze won al 42 wedstrijden (1 onbeslist).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top