1B Pro League XI van het seizoen // RECHTSBUITEN // Youssef Challouk (SK Deinze)

Challenger Pro League | Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de 1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een traditionele 4-4-2 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Net zoals vorig seizoen heeft Youssef Challouk zich zonder al te veel moeite in het 'XI van het jaar' gevoetbald. De smaakmaker van SK Deinze kon zijn titel van assistenkoning net niet verlengen (Nicolas Rommens gaf één assist meer), maar kon met 10 assists en 5 goals in 25 wedstrijden toch weer terugblikken op een bijzonder puik seizoen.

Dankzij zijn polyvalentie speelde Challouk het voorbij seizoen op zowat alle offensieve posities (linksbuiten, nummer tien, schaduwspits, valse 9 en dus rechtsbuiten) en dat zorgde er ook dit seizoen voor dat de tegenstander weinig grip kreeg op de kwieke middenvelder. Het beste bewijs daarvan is dat Challouk tegen elke ploeg minstens één assist gaf en/of één goal scoorde.

Zijn goede prestaties leverden hem reeds een transfer op naar 1A-club KV Kortrijk, waar hij ongetwijfeld ook voor mooie momenten zal gaan zorgen.

Challouk verzamelde zeven nominaties voor het 'XI van de week' en haalde het in onze seizoensverkiezing vlotjes voor Lucas Ribeiro Costa (Moeskroen & Waasland-Beveren) en Stallone Limbombe (Lierse Kempenzonen).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top