Sensatie in 1e Nationale: negenkoppig Patro mist eindronde; Luik en Dender strijden om 1B-ticket

D1B Pro League | De slotspeeldag in eerste nationale heeft - zoals verwacht - voor de nodige suspens gezorgd. Terwijl Luik en Dessel gewoon deden wat ze moesten doen (winnen), was het zwoegen tot het bittere einde voor de vier andere eindrondekandidaten. Uiteindelijk plaatsen ook Knokke en Dender zich nog voor de eindronde en grepen Patro Eisden en Olympic Charleroi nipt naast een ticket.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In de topper tussen RFC Luik en Olympic Charleroi lieten de Luikenaars hun Waalse concurrenten weinig kans. Luik won met 3-1 en sluit zo het reguliere seizoen af op de eerste plek. Olympic Charleroi moest door deze nederlaag hopen op puntenverlies van Dessel, Dender en/of Patro Eisden, maar Dessel won met 4-3 van Wezet en Dender pakte een hardbevochten punt tegen Mandel United (1-1).

Patro ging wél onderuit op het veld van Tienen. De Suikerploeg won met 1-0 na een goal van ex-Lierenaar Terry Osei-Berkoe. De Limburgers eindigden de match met negen na rode kaarten voor Mombongo en Bounou terwijl ook coach Stijnen vervroegd naar de kleedkamer werd gestuurd.

Frustratie alom dus bij Patro, dat het seizoen afsluit met evenveel punten als Dender en Olympic Charleroi. Het trio won ook evenveel wedstrijden waardoor het doelsaldo beslissend werd en dat was in het voordeel van Dender (+11 tegenover +10 voor Charleroi en +7 voor Patro).

Eindstand

1. RFC Luik: 50 punten
2. FC Knokke: 48 punten
3. Dessel Sport: 48 punten
4. Dender EH: 46 punten
------------------------------------
5. Olympic Charleroi: 46 punten
6. Patro Eisden: 46 punten

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top