Euvrard (RWDM) betreurt gemiste promotiekans: "Maar moeten met fierheid aan dit seizoen blijven denken"

Sport | RWDM is er niet in geslaagd om zich voorbij RFC Seraing naar 1A te knokken. Na de 0-1 uit de heenmatch kwamen de Brusselaars in Luik niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Een serieuze domper op de feestvreugde én het enthousiasme dat zich de laatste weken meester had gemaakt over de meeste RWDM-fans en dat resulteerde na afloop van de match dan ook in gevechten op het veld en in de tribune.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toen de Seraingfans hun supporters gingen groeten, besloten de thuisfans om de bezoekers wat te provoceren. Die stelden dat niet op prijs en een deel baanden zich een weg naar het veld. Daarop besloten heel wat fans om zich per direct om te scholen tot amokmakers en was het hek van de dam.

De politie leek wat overweldigd en had moeite om de orde te herstellen. Maar eens dat gelukt was, kon Seraing haar feestje pas echt inzetten terwijl de RWDM'ers hun ontgoocheling op een meer faire manier moesten proberen te verbijten.

Daarbij konden ze het voorbeeld volgen van hun coach Vincent Euvrard; die na de match zijn nuchtere zelve bleef en vooral het positieve probeerde te onthouden. "We zijn teleurgesteld omdat we het gevoel hadden dat we beter verdienden", vertelde hij bij La Dernière Heure. "We waren er dicht bij, maar de bal wilde niet goed vallen. Ook wel omdat we er niet echt in slaagden om grote kansen bijeen te voetballen. We kunnen de matchen nog kapot analyseren en kijken waar het fout ging. Maar eigenlijk moeten we straks vooral met fierheid terugblikken op dit seizoen. Wat we dit jaar bereikt hebben, zou ons alvast veel moed en hoop moeten geven voor de toekomst."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top