Wen Mukubu verkozen tot Belgische Speler van het Jaar

Basketbal | Wen Boss Mukubu van Kangoeroes Mechelen is zaterdagavond in Lint op de eerste editie van de BNXT Awards verkozen tot Belgische Speler van het Jaar. Hij kreeg 88 punten achter zijn naam en haalde het daarmee van Pierre-Antoine Gillet (Oostende/66 punten) en zijn ploegmaat Domien Loubry (46).

Door Belga

Deel dit nieuws

Levi Randolph van Oostende werd met 135 punten verkozen tot MVP van het huidige seizoen, ondanks het feit dat de play-offs nog van start moeten gaan. Hij haalde het van Emmanuel Nzekwesi van Bergen (85 punten) en Asbjorn Midtgaard van het Nederlandse Leiden (57).

Oostendenaar Haris Bratanovic werd met 79 punten verkozen tot Belgische revelatie. Hij haalde het van Niels Van den Eynde (Antwerp Giants/44) en Joppe Mennes (Kangoeroes/23). De prijs voor Coach van het Jaar ging met 94 punten naar Kangoeroes-coach Kristof Michiels. Ereplaatsen waren er voor Dario Gjergja (Oostende/60) en Eddy Casteels (Leuven Bears/59). Arthur Goethals werd in de bloemetjes gezet met een Lifetime Achievement Award.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top