Braxgata en Gantoise zetten eerste stap richting finale

Hockey | Braxgata en Gantoise hebben beide met 2-1 thuis gewonnen tegen respectievelijk Racing en Waterloo Ducks in de halve finales van de play-offs van de ION Hockey League. Als de Vlaamse clubs zondag in de terugwedstrijd een punt kunnen behalen, plaatsen ze zich voor de finale.

Door Belga

Deel dit nieuws

Léopold is de grote afwezige in de Final Four. De club werd uitgesloten vanwege onregelmatigheden bij de inschrijving van de Argentijnse speler Federico Monja. De Ukkelse club liet al weten dat het beroep zal aanteken tegen de beslissing, maar zal sowieso niet in actie komen in de play-offs.

Door de afwezigheid van Léopold steeg Gantoise naar de vierde plaats in het eindklassement. De troepen van Pascal Kina namen het in hun eerste wedstrijd op tegen Waterloo Ducks, de leider in het klassement. De Gentenaren stonden voor de rust al met 2-0 voor, dankzij doelpunten van Charles Masson (28.) en Athur De Borrekens (28.). In het derde kwart bracht Victor Charlet Waterloo Ducks opnieuw in de wedstrijd (46. pc), waardoor de terugwedstrijd komende zondag uitermate spannend wordt.

In de andere halve finale nam Braxgata, dat als derde eindigde, het op tegen Racing, dat tweede werd in het eindklassement. De Argentijn Agustin Mazzilli opende in de 11e minuut de score voor de Antwerpenaren. Racing kwam op gelijke hoogte na de rust via Cedric Charlier (42.). Een doelpunt in de 47e minuut van Nelson Onana zorgde ervoor dat Braxgata uiteindelijk de overwinning kon opeisen.

De ploeg die de meeste punten heeft na twee gespeelde duels, of bij een gelijkspel het beste doelsaldo, stoot door naar de finale. De terugwedstrijden van de halve finales vinden zondag plaats om 12u30 in Waterloo en in Fort Jaco. De finale wordt afgewerkt op 7 en 8 mei in Louvain-la-Neuve.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top