Gantoise en Dragons nemen optie op finale

Sport | Regerend kampioen Gantoise staat met een been in de finale van de play-offs van de Belfius Hockey League voor vrouwen. Het won met 1-4 bij Braxgata in de heenmatch van de halve finales. In het andere duel van de Final Four haalde Dragons het met 1-2 van Racing.

Door Belga

Deel dit nieuws

In Boom kon de ploeg van Kevan Demartinis, dominant in het reguliere seizoen met 20 zeges op 22 wedstrijden, opnieuw rekenen op kapitein Alix Gerniers en Anne-Sophie Vanden Borre. Zij keerden terug uit blessure. Tegen de nummer 4 in de stand leidde Gantoise halverwege met 0-2, na doelpunten van Noa Schreurs (14') en Emilie Sinia (19'). Braxgata milderde via Ainoa Civera (38'), maar Ambre Ballenghien (63') en Anne-Sophie Vanden Borre (66') diepten de score nog uit.

In de andere halve finale stonden Dragons, de nummer twee, en Racing, de nummer drie, tegenover elkaar. Red Panther Abigail Raye (20') bracht de Antwerpenaars op voorsprong, maar vlak voor de pauze hing ex-international Jill Boon (33') de bordjes in evenwicht. Enkele minuten na de rust bezorgde Anabel Herzsprung Dragons de zege.

Zondag ontvangt Gantoise Braxgata om 15u30 voor de return. Op hetzelfde tijdstip probeert Racing zijn achterstand op te halen tegen Dragons. Indien Gantoise en Dragons hun voorsprong kunnen verzilveren, dan staan ze voor de tweede opeenvolgende keer tegenover elkaar in de finale. De eindstrijd vindt op 7 en 8 mei plaats in Louvain-la-Neuve.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top