Danny Noppert te sterk voor Dimitri Van den Bergh op de Austrian Darts Open

Sport | Dimitri Van den Bergh is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de derde ronde in de Austrian Darts Open (PDC/ET4/119.000 euro). In het Oostenrijkse Premstatten moest hij in de tweede ronde met 6-3 het onderspit delven voor de Nederlander Danny Noppert.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het was Noppert (PDC 12) die de beste start nam en na winst in de eerste leg met een 129 uitworp door de darts van Van den Bergh (PDC 9) brak. Noppert pakte ook het derde spelletje. "The Dreammaker" won leg vier, maar Noppert, die onlangs de UK Open op zijn erelijst schreef, was duidelijk de betere. Zo won hij leg vijf waarna hij met een 52 uitworp andermaal door de darts van Van den Bergh brak. Met de rug tegen de muur en enkele gemiste uitworpen van Noppert, kon de 27-jarige Antwerpenaar zijn achterstand herleiden tot twee legs. In leg negen prikte de 31-jarige uit Joure echter een 64 uitworp weg voor de overwinning. 

Met een gemiddelde van 103.1 per drie darts deed Noppert beter dan Van den Bergh die uitkwam op 99.65. Met een checkout-gemiddelde van 42.9% tegen 25% was de Nederlander ook een klasse te sterk.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top