Belgische clubs starten met ambities aan BNXT play-offs

Basketbal | In het basketbal gaan ze de laatste rechte lijn in. De BNXT play-offs staan voor de deur en wat kunnen we verwachten van de Belgische ploegen? Een vooruitblik.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De BNXT play-offs is een verzameling van Belgische en Nederlandse ploegen. We leggen je even uit hoe dit in zijn werk gaat. Gelijktijdig met de nationale play-offs in België en Nederland zullen de BNXT play-offs plaatsvinden. De vier kwartfinales zullen van start gaan met de ploegen die zich niet wisten te plaatsen voor de nationale play-offs in België en Nederland. In een two-legs format zal bepaald worden wie naar de volgende ronde mag gaan. De winnaars van deze wedstrijden gaan door naar de volgende ronde, waarin de teams die in de nationale play-offs zijn uitgeschakeld worden opgenomen. De nationale kampioenen zullen op hun beurt in de halve finales toetreden. De laatste twee teams zullen in juni uiteindelijk strijden om de titel van de BNXT League. Een hele boterham.

Charleroi en Leeuwarden wisten zich als hoogstgeplaatste Belgische en Nederlandse club in de Elite Silver te plaatsen voor de nationale play-offs en stromen pas later in bij de BNXT play-offs. De vier kwartfinales zijn ondertussen bekend. Hubo Limburg United treft Den Helder Suns, Phoenix Brussels neemt het op tegen RSW Liege, Basketbal Academie Limburg gaat de strijd aan met Yoast United en tot slot is er het treffen tussen Okapi Aalst en Apollo Amsterdam. The Hague Royals vallen als laatste uit de Elite Silver af voor de BNXT play-offs. Het is uiteraard uitkijken naar de prestaties van de Belgen. Okapi Aalst en Hubo Limburg United, dat vorige week de komst van Toon Ceyssens aankondigde, eindigden achter Charleroi op de tweede en derde plaats in de Elite Silver.

Jong talent kansen geven

Beide ploegen starten dus met de nodige ambities aan de BNXT play-offs. Limburg United won zijn laatste partij met 84-111 bij Yoast United. "Offensief hebben we opnieuw onze draai gevonden. Iedereen zit weer in de juiste mood na de voorbije drie wedstrijden. De jongeren hebben ook opnieuw veel kunnen spelen en dat is goed. Of het qua speelkansen voor de jongeren een zegen is dat we in de Elite Silver spelen? Het moest op een bepaald moment toch gebeuren. Ik wil daar ook mee verder doen", aldus coach Raymond Westphalen in Het Belang van Limburg. Bij Okapi Aalst kunnen ze met het nodige vertrouwen de Amsterdammers partij geven. In de Elite Silver wisten ze in Aalst op 9 april nog bijzonder overtuigend met 118-65 te winnen. Limburg United won eerder met 70-85 op het veld van Den Helder Suns.

De andere Belgische ploegen kunnen ook met vertrouwen de kwartfinales aanvatten, want er liggen zeker kansen voor hen. Het laatste onderlinge treffen tussen Phoenix Brussels en RSW Liège eindigde op een zege voor de Brusselaars (71-86) en Basketbal Academie Limburg wil revanche namen op Yoast United. Eind januari verloren ze na een bijzonder spannende wedstrijd met 93-92. Gaan de Belgische clubs volop voor nieuw succes?

Volg de play-offs in de BNXT League op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top