Nu in Proximus VOD: Films die hun publiek vonden in Cannes

Films | Ter gelegenheid van het 75ste Filmfestival van Cannes dat op 17 mei van start gaat biedt Proximus Pickx in de VOD-catalogus tal van films aan die op het prestigieuze festival voor het eerst vertoond werden. Deze titels zijn van 3 tot 28 mei te vinden in de catalogus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tout s’est bien passé

Deze film van cineast François Ozon, kind aan huis in Cannes, gaat over euthanasie, dat nog steeds verboden is in Frankrijk. Een zwaar lijdende persoon helpen bij een doodswens staat er gelijk aan doodslag. Ozon vertelt het verhaal van de 85-jarige André (André Dussollier), de vader van Emmanuèle (Sophie Marceau). Na een beroerte belandt hij in het ziekenhuis. Wanneer hij wakker wordt, kan hij amper bewegen. Zijn twee dochters zorgen voor hem, maar zien zijn toestand enkel achteruitgaan. André wil niet verder en vraagt aan Emmanuèle om te bekijken of ze hem kan helpen sterven. Dat roept heel wat vragen op. Is euthanasie de beste uitweg? Kan hij niet verder blijven leven? Waar kan ze terecht? En kan ze haar vader wel missen? De film is gebaseerd op de gelijknamige memoires van Emmanuèle Bernheim, die haar vader uit het leven hielp stappen. ‘Tout s’est bien passé’ werd in 2021 genomineerd voor de Gouden Palm.

'Tout s'est bien passé' is van 3 tot 28 mei beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Portrait de la jeune fille en feu

In het jaar 1770 krijgt schilderes Marianne de opdracht een portret te maken van Héloïse. Er is slechts één obstakel: de jonge bruid is niet van plan om te poseren. Marianne moet zich voordoen als gezelschapsdame om haar te observeren. Héloïse heeft net het klooster verlaten en wil zich niet neerleggen bij haar lot als echtgenote. De film verkent de relatie tussen kunstenares en model en de manier waarop beiden invloed hebben op het werk, maar ook de ontluikende intimiteit tussen de twee vrouwen. In deze prent van Céline Sciamma krijgt actrice Adèle Haenel elke mogelijkheid om uit te blinken. ‘Portrait de la jeune fille en feu’ won de prijs voor de beste cinematografie bij de uitreiking van de Césars en ging in Cannes naar huis met de prijs voor het beste scenario.

'Portrait de la jeune fille en feu' is van 3 tot 28 mei beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Druk

De nieuwste film van Thomas Vinterberg was vorig jaar een van dé prenten om naar uit te kijken. Een professor gaat een experiment aan. Hij verneemt van de Noorse psychotherapeut Finn Skårderud dat de mens een natuurlijk gebrek aan alcohol heeft in het bloed. Volgens hem zijn we pas onszelf als we enkele eenheden alcohol gedronken hebben. Martin (Mads Mikkelsen) en drie vrienden zetten de theorie om in de praktijk en proberen hun alcoholniveau constant op een bepaalde hoogte te houden. Dat zou hen moeten toestaan om meer van het leven te genieten. Wie een recipe for disaster ziet, krijgt gelijk.

Druk’ viert bovenal de geneuten van het leven, en deed dat in een tijd waarin we niet altijd ten volle van het leven mochten genieten. Maar zoals Mikkelsen meermaals herhaalde in interviews, verheerlijkt de film alcoholgebruik zeker niet!

'Druk' is van 3 tot 28 mei beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Les Olympiades

In het 13de arrondissement van Parijs, de quartier des Olympiades, ontmoet Émilie Camille. Hij voelt zich aangetrokken tot Nora, die op haar beurt de weg kruist van Amber. Drie meisjes en een jongen die vrienden worden, soms geliefden en soms beide.

Dit is de nieuwste film van Jacques Audiard, ook geen onbekende op het Filmfestival van Cannes. Hij draaide het verhaal in artistiek zwart-wit. De film maakte deel uit van de officiële selectie op het festival in 2021, maar kon daar geen prijzen winnen. In de cast zien we Noémie Merlant (ook bekend van ‘Portrait de la jeune fille en feu’), Makita Samba (‘Angelo’), Jehnny Beth (‘Kaamelott – Premier volet’) en Lucie Zhang (‘Désir’). Het verhaal is gebaseerd op de striproman ‘Killing and Dying’ van Adrian Tomine.

'Les Olympiades' is van 3 tot 28 mei beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

The Worst Person in the World

In twaalf hoofdstukken vertelt deze film van Joachim Trier ons over het leven van Julie, een jonge dertiger die in Oslo woont en niet goed weet wat ze met haar leven moet aanvangen. Ze verlaat haar Aksel, die vijftien jaar ouder is dan zij, voor de veel jongere Elvind, met wie ze zich in een nieuw avontuur stort. De Noorse filmmaker brengt nuance in de manier waarop er vaak naar de Noorse samenleving wordt gekeken. Zonder te oordelen brengt hij het verhaal van de jonge vrouw die zichzelf in vraag stelt en die vasthoudt aan haar vrijheid. Hoofdrolspeelster Renate Reinsve ging in Cannes naar huis met de prijs voor de beste vrouwelijke rol, een bewijs van de krachttoer waarmee ze de film op haar schouders draagt.

‘The Worst Person in the World’ is van 3 tot 28 mei beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Zin in nog meer films die naam maakten in Cannes? Ontdek dan ook ‘A Hero’, ‘Casablanca Beats’, ‘Tre Piani’, ‘Compartment n.6’, ‘Annette’, ‘Mes frères et moi’, ‘Memoria’, ‘Atlantique’, ‘Bergman Island’, ‘Titane’ (Gouden Palmwinnaar van vorig jaar), ‘Dolor y gloria’, ‘Lingui’, ‘La Civil’, Blue Bayou’ en ‘Onoda’ in de VOD-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top