1B Pro League XI van het seizoen // MIDDENVELDER CENTRAAL (2) // Lukas Van Eenoo (KVC Westerlo)

Sport | Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de 1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een traditionele 4-4-2 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zaterdag kon u al ontdekken dat RWDM-aanvoerder Nicolas Rommens in het 'XI van het seizoen' was gestemd en vandaag kunnen we onthullen dat hij centraal op het middenveld het gezelschap krijgt van een andere 1B-kapitein; Lukas Van Eenoo.

Net zoals Rommens is Van Eenoo al enkele jaren een certitude in 1B en net als Rommens groeide Van Eenoo in die jaren uit van een ietwat timide middenvelder tot de absolute sterkhouder én aanjager van zijn team. De altijd goedlachse Bruggeling was het afgelopen seizoen de stabiele motor van de Westelse machine en zorgde er mee voor dat zijn team quasi een volledig seizoen op een hoog niveau presteerde.

Eindelijk prijs

Van Eenoo speelde dit seizoen mee in 27 1B-duels. Daarin wist hij 4x te scoren én gaf hij ook nog eens zes assists. De 31-jarige middenvelder probeert al sinds januari 2018 om - samen met Westerlo - de deur naar 1A open te beuken en in zijn vijfde seizoen is hij er dus in geslaagd om via de grote poort terug te keren naar het hoogste niveau.

Rommens en Van Eenoo haalden het in de verkiezing van beste centrale middenvelders van Louis Verstraete (Waasland-Beveren), Théo Gécé (RWDM) en Bryan Smeets (Lommel). Die laatste kwam pas in januari toe in onze competitie, maar slaagde er toch nog in om 5x het 'XI van de week' te halen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top