1B Pro League XI van het seizoen // MIDDENVELDER CENTRAAL (1) // Nicolas Rommens (RWDM)

Sport | Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de 1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een traditionele 4-4-2 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Centraal op het middenveld kon Nicolas Rommens natuurlijk niet ontbreken. De aanvoerder van RWDM is al jaren een certitude in 1B, maar beleefde in 2021-2022 toch echt wel een boerenjaar. Rommens ontpopte zich de voorbije maanden tot de grote aanjager bij de vice-kampioen én kroonde zich bovendien ook nog eens tot assistenkoning van de 1B Pro League.

De 27-jarige middenvelder miste enkel de voorlaatste match van het seizoen (thuis tegen Waasland-Beveren) door een gele schorsing en speelde voor het overige bijna elke minuut. In 27 wedstrijden scoorde hij 4x én leverde hij dus ook nog eens 11 assists af. In de voorgaande jaren gaf Rommens nooit meer dan vijf assists per seizoen. Mede dankzij hem kon RWDM doorstomen naar de tweede plek en maakt het nog steeds kans op promotie.

Rommens werd door onze kenners 7x in het 'XI van de week' gestemd en was daarmee de vaakst genomineerde centrale middenvelder van dit seizoen. Morgen komt u te weten wie hem vervoegt in de centrale as van het middenveld van ons 'XI van het seizoen'.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top