‘The Voice Kids’: Teams zijn compleet, Knockouts kunnen beginnen

Kids | De zangwedstrijd ‘The Voice Kids’ schakelt vandaag een versnelling hoger. Na de laatste Blind Auditions van vorige week zijn de teams van coaches Duncan Laurence, Laura Tesoro, K3 en Metejoor volledig en beginnen de Knockouts. De teams zullen meteen duchtig dooreen geschud worden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Team Duncan

Vorige week moest Duncan Laurence wikken en wegen, want hij had nog maar één plekje over in zijn team. Hij moest dus extra kritisch zijn. Maar met al dat jonge talent voor zich, moest hij zijn stoel wel blijven omdraaien: hij heeft als enige 13 kandidaten in zijn team in plaats van 12. Dat betekent ook dat er in de Knockouts een extra kandidaat zal moeten afvallen, want elke coach kan slechts vier kandidaten meenemen naar de halve finale. Duncan staat meteen voor een moeilijke keuze, want Noor (14), Lina (13) en Sofian (14) nemen het tegen elkaar op.

Noor, die de dochter is van zingende Gentenaar Kurt Burgelman, de frontman van stroprockgroep Biezebaaze, behoort zeker tot de favorieten. Maar toch denken we op basis van de audities dat Sofian, die vooral zijn pesters lik op stuk wil geven en die een sterke en solide prestatie neerzette, de bovenhand zou kunnen nemen.

Team Laura

Laura Tesoro wilde in de laatste auditieronde nog een echte powerstem rekruteren en versterkte haar team met Elise (12), Juliette (12) en Jools (14). Die laatste zal meteen haar plekje moeten verdedigen, want zij staat in de eerste Knockouts tegenover Lena (14) en Lize (14). In team Laura zit ook Samuel – die bij zijn auditie ‘Falling’ zong van zijn grote idool Harry Styles en daarna de Styles van Vlaanderen werd genoemd – maar nu is het aan Jools om haar innerlijke Harry boven te halen, want zij zingt ‘Sign of the Times’. Kan ze daarmee bewijzen dat ze de powerstem heeft die Laura mee wil nemen naar de halve finale? Of zal Lize tonen dat ze veel in haar mars heeft door te overtuigen met ‘You Know I’m No Good’ Van Amy Winehouse, ook al zo’n krachtig nummer?

Team K3

Ook Team K3, dat voor de eerste keer coacht met nieuw lid Julia in de rangen, rekruteerde in de laatste auditieronde nog drie zangers: Elianice (14), Eloïse (10) en Lars (10), de enige jongen in het team. En die enige jongen, die overigens al op het podium stond met de musical ’40-45’, mag ook meteen knokken voor zijn plekje.

K3 vaardigt jongere kandidaten uit dan de andere coaches in de eerste Knockouts. Naast de tienjarige Lars zingen ook Elise (8) en Juliette (9) voor een plekje in de halve finale. Uit hun nummerkeuzes leiden we af dat Harry Styles bijzonder populair is bij de jeugd, want zij zingen ‘Adore You’ en ‘Watermelon Sugar’. Misschien zal Juliette, die ‘Dusk Till Dawn’ met haar kleine soulstem op haar geheel eigen manier zal brengen, net daarom de iets meer een indruk achterlaten?

Team Metejoor

Kop van jut in deze eerste Knockouts is coach Metejoor. Hij moet namelijk geen twee zangers naar huis sturen, maar vier. Zijn team moet twee Knockouts zingen. Eerst is het aan Benne (13), Romy (13) en Zita (14) om het beste van zichzelf te geven, en daarbij zal de kersverse coach het niet droog kunnen houden. Door de emotionele ballads, maar ook door de hartverscheurende keuze. Nu al een favoriet kiezen is schier onmogelijk.

In de tweede Knockout van het team nemen tweeling Lena & Sien (10), Cara (14) en Marie-Émilie (12) het tegen elkaar op. Opnieuw wordt het geen makkelijke keuze, maar het schattige en onafscheidelijke duo van Lena en Sien kan het volgens ons het verst schoppen in de wedstrijd. Maar neem die voorspelling vooral met een korrel zout, want we hebben voorlopig enkel de audities om ons op te baseren. Als we horen dat Marie-Émilie zich aan soulicoon Aretha Franklin waagt, weten we dat er geen zekerheden zijn.

Bekijk ‘The Voice Kids’ op vrijdag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top