Spannende races tussen grote namen op komst

Auto-moto | Net als elke week presenteert Proximus Pickx je het motorsportprogramma, met telkens enkele kleppers op het menu.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Richting Spa-Francorchamps

Het laatste Belgische rendez-vous voor de 24 Uur van Le Mans in juni is in Spa-Francorchamps. De FIA WEC-karavaan trekt naar het beroemde circuit voor het meer traditionele format van een 6-uurse race. Alpine, Toyota en Glickenhaus tekenen present in de Belgische Ardennen voor een nieuwe confrontatie in de Hypercar-categorie. Na het succes op de 1000 mijl van Sebring, de eerste ronde FIA WEC van het nieuwe seizoen, zal de Alpine A480 voor de meeting van Spa wat pk's verliezen, een kwestie van aanpassing. Voor Spa-Francorchamps verliest de wagen 20 kW, wat neerkomt op een vermindering met ongeveer 27 pk. Het zorgt ook voor meer spanning in de race, zeker ten opzichte van de rechtstreekse concurrenten. De 6 Uur van Spa-Francorchamps vindt plaats op zaterdag 07 mei.

Volg de 6 Uur van Spa-Francorchamps deze zaterdag 07 mei om 15u45 op Eurosport 2.

Start van het WTCR-seizoen

In het tweede weekend van mei gaat met de Grand Prix de Pau het wereldkampioenschap voor toerwagens (WTCR) van start. Yann Ehrlacher, de tweevoudige Franse winnaar van dit kampioenschap, zal dus het seizoen 2022 in eigen land in stijl kunnen beginnen. Het is trouwens twaalf jaar geleden dat deze race nog eens in Frankrijk werd gereden. Nadien reist de WTCR achtereenvolgens naar Duitsland, Hongarije, Spanje, Portugal, Zuid-Korea en China. Dit seizoen maken de wagens voor het eerst gebruik van een op maat gemaakte brandstof met 15% hernieuwbare bestanddelen, een belangrijk ecologisch initiatief.

Voor het nieuwe seizoen 2022 zijn er ook verscheidene sportieve veranderingen. Ten eerste zullen de monteurs bij een ongeval meer tijd hebben om de auto's tussen de races te herstellen. De reparatietijd in de pits zal namelijk ten minste 60 minuten bedragen, tegenover 20 minuten tot 2021. Een andere opmerkelijke verandering betreft het compensatiegewicht. De zwaarst vertraagde piloot zal niet meer dan 40 kg compensatiegewicht mogen gebruiken (tegenover 60 kg vroeger) om het evenwicht tussen de bolides te herstellen.

Volg de Grand Prix de Pau op 6, 7 en 8 mei op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

De Belg Maxime Martin bij de ETCR

Het WK voor elektrische toerwagens wordt van 6 tot 8 mei voor het eerst in Pau gehouden. De andere manches zullen plaatsvinden in Turkije (Istanboel), Hongarije, Spanje (Jarama), België (Zolder), Italië (Vallelunga) en Zuid-Korea (Inje). De Belg Maxime Martin zal in Pau ook zijn debuut maken in de competitie voor volledig elektrische elite-toerwagens. Hij zal rijden in een Giulia ETCR. "Ik ben verheugd dat ik mijn debuut kan maken in een baanbrekend kampioenschap als het FIA ETCR en dat ik voor het eerst kan deelnemen aan de competitie achter het stuur van een elektrische racewagen zoals de Romeo Ferraris Giulia ETCR, die in 2021 al heeft laten zien dat hij over een groot potentieel beschikt. Ik heb vele jaren ervaring in de toerwagenraces, wat voor mij bijna een terugkeer naar het verleden is, maar nu is er natuurlijk de nieuwsgierigheid en de opwinding die een nieuwe technische uitdaging met zich meebrengt. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan het team om samen te groeien en geweldige resultaten te behalen, goed wetend dat ik zal werken met een groep zeer competente mensen", legt de jonge Belg trots uit. 

Volg Round 1 in Pau op 6, 7 en 8 mei op Eurosport 1 & 2, Eurosport 2 is beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het duo Gajser en Geerts trekt naar Italië

Het WK motorcross vindt plaats in Italië, in Maggiora, op zondag 8 mei. De Sloveen Tim Gajser is erg sterk op het moment. De leider in het wereldkampioenschap won de GP van Letland op 24 april. Hij heeft alle kansen om deze geweldige prestatie in Italië te herhalen. Zijn collega Jago Geerts won de eerste manche van de GP van Letland. Ze zijn met andere woorden allebei goed op dreef.

Volg de GP van Maggiora op 8 mei op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top