Oekraïne oefent in aanloop naar WK-barrage tegen Borussia Mönchengladbach

WK 2022 | De nationale ploeg van Oekraïne speelt op 11 mei zijn eerste wedstrijd sinds de start van de Russische invasie in het land. Het Duitse Borussia Mönchengladbach heeft de Oekraïners uitgenodigd voor een vriendschappelijk duel.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Wij zijn blij dat we de Oekraïense voetbalbond met deze match kunnen helpen. We hopen dat er veel voetballiefhebbers naar het stadion komen en met hun geld het goede doel steunen", zegt Borussia's topman Stephan Schippers. De Bundesligaclub zal alle inkomsten overmaken aan goede doelen voor Oekraïne. Bovendien mogen Oekraïense staatsburgers de wedstrijd gratis bijwonen.

Voor de Oekraïense nationale ploeg wordt het de eerste test met het oog op het WK-barrageduel tegen Schotland in Glasgow op 1 juni. De winnaar van de match, die in maart werd uitgesteld vanwege de oorlog in Oekraïne, speelt vier dagen later in Cardiff tegen Wales voor een plaats op de eindronde in Qatar.

Vanaf 2 mei beginnen de Oekraïners aan een stage in Slovenië. Tussen 10 en 12 mei zijn ze te gast in de installaties van Borussia Mönchengladbach, waar ze mogen trainen en overnachten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top