Rafael Nadal maakt rentree op de Masters 1000 in Madrid

Sport |

Van 1 tot 8 mei vindt de Masters 1000 in Madrid plaats, waar de beste spelers ter wereld verzamelen blazen. Ook van de partij is Rafael Nadal, terug na een vervelende ribblessure die hij opliep tijdens het toernooi van Indian Wells. Voor de 'Stier van Manacor' wordt het een belangrijke test richting Roland Garros, dat binnen drie weken start.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wanneer Rafael Nadal present geeft, weet iedereen ondertussen dat dat niet is om de hoop te vullen. Ook op de Masters 1000 in Madrid vertrekt hij dus als favoriet, ondanks een stressfractuur aan de ribben dat hem meer dan een maand van de tennisbanen hield. Volgens insiders bewijzen de trainingen alvast dat de Spaanse topper weer helemaal klaar is voor de dienst: zijn gekende zware forehandwinners zullen weer veelvuldig te bewonderen vallen.

Nadal zelf beschouwt dit toernooi in eigen land, dat hij al vijf keer won, eerder als een opwarmer richting Roland Garros eind mei, zijn favoriete toernooi dat hij al dertien keer op zijn naam schreef. De 35-jarige gravelspecialist wil de komende week voor eigen publiek vooral ritme opdoen en het vormpeil eens aftoetsen met de andere kleppers.

Djokovic in stijgende lijn

Roger Federer -die zijn rentree pas in het najaar voorziet-, Daniil Medvedev en Matteo Berrettini -beiden geblesseerd- zullen er niet bij zijn in Madrid, maar verder mag je de crème de la crème van het mannentennis verwachten op de Masters 1000. De verguisde Novak Djokovic bijvoorbeeld, die nu toch groen licht kreeg voor deelname aan Roland Garros en Wimbledon. Met recent nog een finaleplaats op het toernooi in Belgrado toonde de Serviër alvast dat hij weer stilaan op kruissnelheid komt. Op het graveltoernooi in de Spaanse hoofdstad geldt hij dan ook als een grote titelfavoriet.

Dat geldt evenzeer voor Alexander Zverev, die hier als titelverdediger start en het toernooi al tweemaal op zijn naam schreef. Vooral op gravel is de jonge Duitser quasi onhoudbaar. Andere jonge talenten om in het oog te houden zijn Stefanos Tsitsipas, winnaar in Monte Carlo en op zoek naar een eerste eindwinst in Madrid, en de tienersensatie Carlos Alcaraz. De 18-jarige Spanjaard toonde onlangs nog in Barcelona dat hij voor eigen volk net dat tikkeltje meer kan. In Madrid gaat hij op zoek naar een tweede Masters 1000-zege na eerder ook al winst in Miami. Bij de outsiders rekenen we Andrey Rublev (winnaar in Belgrado tegen Djokovic), Casper Ruud, Jannik Sinner, Félix Auger-Aliassime en Diego Schwartzmann.

Geen Swiatek en Sabalenka bij de vrouwen

Bij de vrouwen zal het nummer één van de wereld ontbreken: Iga Swiatek kampt met een blessure aan de schouder. Daardoor zouden in principe alle schijnwerpers gericht zijn op Aryna Sabalenka, die vorig jaar in Madrid won, maar door de oorlog in Oekraïne en de sancties die de WTA daaromtrent oplegde, werd de Wit-Russische van de deelnemerslijst geschrapt. Zo wordt Paula Badosa, het nummer twee op de wereldranglijst, de te kloppen vrouw.

Volg de Masters 1000 in Madrid vanaf 1 mei tot 8 mei op Eurosport FR.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top