Jaraco LVL Genk en VDK Gent Dames Volley A zorgen voor ijzingwekkende apotheose in Belgian Volley League Women

Sport |

Genk tegen Gent is niet alleen topper in het voetbal, ook bij de elite van het vrouwenvolleybal is dat een kraker om naar uit te kijken. Zeker wanneer er een landstitel op het spel staat. We blikken alvast vooruit op de beslissende finalewedstrijd van zondag, live te volgen op Pickx Live en Pickx+ Sports 1.

Door Pickx

Deel dit nieuws

VDK Gent Dames Volley is al jaren een toonaangevende naam in onze hoogste afdeling van het vrouwenvolleybal. Dat is dit seizoen niet anders: de A -ploeg van de Gentse volleydames eindigde het reguliere kampioenschap op de eerste plaats, met een indrukwekkende balans van 16 zeges en 0 nederlagen. 13 van die zeges gebeurden met 3-0 of 3-1, in totaal verloren ze slechts 12 sets. Goed voor 45 punten en een voorsprong van 12 punten op de eerste achtervolger.

En dat was deze keer niet Asterix, Charleroi of Oudegem, maar Jaraco LVL Genk. De Limburgse fusieclub (ontstaan uit het vroegere Datovoc Tongeren en Jaraco As) die nog maar drie jaar bestaat, won 11 van de 16 wedstrijden, telkens met 3-0 of 3-1. Met andere woorden: bij de Genkies is het vaak alles of niets. In de play-offs is het voorlopig alles.

Ze eindigden de kwalificatiepoule als leider en maken het favoriet VDK Gent, dat eerder de finale van de beker van België bereikte maar daarin verrassend verloor van Oudegem, behoorlijk lastig. Na twee wedstrijden staat de stand in deze best of three op 1-1, met een 3-2 zege voor Jaraco Genk bij de openingswedstrijd in eigen huis, nadien sterk gecounterd door een 3-0 van een op revanche belust VDK in de EDUGO Arena te Oostakker.

Geen marge voor fouten

Het derde duel van zondag moet dus de beslissing brengen. Een eerste landstitel voor Genk, of een tweede landstitel voor VDK Gent Dames Volley? De Gentse dames genieten alvast het thuisvoordeel en tellen door hun 3-0 zege in de vorige wedstrijd twee extra punten. Genk weet wat gedaan: foutenmarge is er niet meer. Coach Julien Van de Vyver moet hopen dat zijn Nederlandse receptie-hoek Dagmar Boom in topvorm verkeert om het tij te keren en zo revanche te pakken voor de verloren titelfinale van vorig jaar tegen Asterix Beveren.

Stijn Morand, trainer/voorzitter van VDK Gent, rekent vooral op zijn middenvrouw Marlies Janssens om de Limburgse uitdagers te overbluffen. Zijn volledig Belgische team heeft op elke positie een dubbele bezetting en teert op een uitgebalanceerde mix van jeugdig enthousiasme en ervaring. De titel pakken is een must, want daar is de ploeg voor samengesteld.

Volg de beslissende finale tussen Jaraco LVL Genk en VDK Gent Dames Volley A op zondag 1 mei vanaf 14u55 op Pickx Live of Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top