De beste verdediging is de aanval, aldus Trent Alexander-Arnold

Sport | Villarreal ging woensdagavond lang gebukt onder de overmacht van Liverpool voor het uiteindelijk brak. In de halve finale van de Champions League waren de Reds van begin tot eind dominant. Ze konden rekenen op Trent Alexander-Arnold om de tegenstand volledig in de kiem te smoren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl het van alle kanten onder vuur lag, wist Villarreal zich naar gewoonte op het kampioenenbal vrij goed recht te houden tegenover een sterke tegenstander. Maar in tegenstelling tot wat ze tegen Juventus en Bayern München konden verwezenlijken, kelderde The Yellow Submarine tegen Liverpool. Anfield staat dus op een zucht van alweer een finale in een van de grote Europese competities, maar bij de terugwedstrijd in Spanje zullen ze toch nog flink aan de bak moeten. Om geen risico’s te nemen, zullen de Reds opnieuw in de aanval moeten gaan. Trent Alexander-Arnold lijkt in elk geval niet van plan te zijn om gas terug te nemen.

Danjuma uitgeschakeld

Totdat hij in de 81ste minuut van het veld gehaald werd, was de rechtsback de speler met het meeste balbezit. Hij heeft zich met andere woorden niet ingehouden. Hij stond dan wel opgesteld als verdediger, maar de Engelse international spendeerde meer tijd op de helft van Villarreal dan op zijn eigen helft. Dat geldt eigenlijk ook voor de rest van zijn ploeg. Het verschil tussen Alexander-Arnold en zijn ploegmaats ligt in het feit dat hij steeds verrassend aanvallend uit de hoek kon komen, waardoor hij eigenlijk meer als vleugelspeler optrad.

Zijn passing was uitstekend, een aantal van zijn passes hadden net zo goed rechtstreeks tot doelpunten kunnen leiden. De 23-jarige speler zorgde ervoor dat de aanvallers van Villarreal gedwongen werden om mee te verdedigen. Trent Alexander-Arnold hield constant de druk op de ketel en wist zo spelers als Arnaut Danjuma irrelevant te maken. De in Liverpool geboren voetballer wordt al eens bekritiseerd omwille van defensieve fouten, maar is duidelijk van mening dat je je fouten het best kan doen vergeten door ze straal te negeren. Want uiteindelijk blijkt de de aanval de beste verdediging te zijn.

Volg de halve finales van de Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Voorspel de resultaten van de wedstrijden met Pickx Prono.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top