Dit waren de beste tv-quotes van de maand april

Films | De weken zijn voorbijgevlogen, want de maand mei staat al voor de deur. Om april in schoonheid af te sluiten, dook Proximus Pickx even in de televisieprogramma's van de voorbije maand. Dit zijn de meest memorabele quotes van april!

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Ik ben eigenlijk de mol'

Het moest een feestelijke editie worden, dit tiende seizoen van 'De Mol'. Alles ging dan ook volgens plan en de kandidaten smeten zich met volle overtuiging in het spel, tot Philippe plots meer en meer op de achtergrond begon te verdwijnen. Op dag 11 van het avontuur verscheen hij plots niet meer aan de ontbijttafel en kregen de andere deelnemers een videoboodschap van hem te zien. Daarin sprak hij de sindsdien legendarische woorden: Ik was de laatste drie dagen wat stiller, kwam wat meer op de achtergrond. Dat was niet zomaar. Ik moet jullie iets vertellen: ik ben eigenlijk de mol.’ 

Het is de eerste keer in al die seizoenen dat de mol vroegtijdig en vrijwillig besluit zijn saboteren te stoppen. Philippe liet later ook weten dat de rol van bedrieger te zwaar doorwoog op zijn mentale gezondheid en hij zich echt niet meer goed in zijn vel voelde. Hij verliet opgelucht het avontuur, maar dat wil niet zeggen dat het spel gedaan is. Er is namelijk een nieuwe saboteur in actie geschoten. Maar wie?

Bekijk ‘De Mol’ elke zondag om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

"Als het maar geen begrafenisondernemer is"

In het VTM-programma 'Blind Gesprongen' leggen deelnemers een erg belangrijk deel van hun leven in handen van enkele experts. Ze nemen namelijk ontslag op hun werk en vertrouwen erop dat de deskundigen de perfecte job voor hen zullen vinden. Jessica Vanmeerbeeck (36) was een van die mensen die de sprong durfde te wagen en haar job als poetshulp officieel achter zich liet. De avond voor ze door presentatrice Nora Gharib naar haar nieuwe job gebracht zou worden, besprak ze nog even met haar man wat ze wel en zeker niet zag zitten. Daarbij viel de uitspraak: "Als het maar geen begrafenisondernemer is." 

Wat Jessica op dat moment niet wist, was dat ze 24 uur later wel degelijk zou starten aan een job als begrafenisondernemer. Toen Nora haar het gebouw binnenleidde en de blinddoek af mocht, moest ze dus toch even slikken. "Ik hoopte dat het dit niet zou zijn", was het engie wat Jessica kon uitbrengen. 

Bekijk ‘Blind Gesprongen’ elke maandag om 21u50 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

"Er mag hier een bord 'te koop' op komen, het stopt hier"

Nog zo'n programma waarin ze blind te werk gaan, is 'Blind Gekocht'. Daarin geven een aantal moedige koppels al hun spaarcentjes in handen van enkele experts die daar hun droomwoning mee zullen kopen en verbouwen. Althans, dat is het plan in theorie. In de werkelijkheid draait het soms wat anders uit. Dit seizoen begon alleszins al goed met ondernemers Caroline en Filip, die maar liefst 1 miljoen euro over hadden voor hun nieuwe stulpje.

De eerste keer dat ze binnen gingen kijken, was echter geen succes. Caroline wilde absoluut geen lintbebouwing en wat kreeg ze: een huis waar de buren op een paar meter zitten. Ze is duidelijk niet gediend met de aankoop en laat dat ook weten: "Er mag hier een bord 'te koop' op komen, het stopt hier." Gelukkig kalmeerde haar stemming een beetje toen ze de rest van het huis ging bekijken en konden de experten terug opgelucht ademhalen. 

'Al sliep ik in een slaapzak op straat, het kon me niet schelen'

De meest emotionele quote van de maand, komt zonder twijfel uit het prachtige 'Liefde voor Muziek'. Vooral Margriet Hermans laat zich in het programma van haar meest emotionele kant zien. Zo vertelde ze op een moment openhartig aan Koen Buyse van Zornik over haar depressie waar ze lang mee geworsteld heeft. Even later bekende ze ook dat ze als kind en tiener niet de gemakkelijkste was.

"Ik wilde vrij zijn. Wij moesten in het gareel lopen, maar ik wilde bewijzen dat ik het allemaal alleen kon. Ik heb zwarte sneeuw gezien, armoede. Maar dat maakte me niet uit, want ik was vrij. Al sliep ik in een slaapzak op straat, het kon me niet schelen, want die vrijheid was voor mij onbetaalbaar." Dat bewijst nog maar eens hoeveel het programma waarin artiesten elkaars nummers coveren, emoties losmaakt bij iedereen. 

Bekijk ‘Liefde voor Muziek’ elke maandag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top