5 dingen die je nog niet wist over Jamie Dornan

Films | Op 1 mei viert acteur Jamie Dornan zijn 40ste verjaardag! Je kent hem waarschijnlijk van zijn personage Christian Grey in de 'Fifty Shades of Grey'-franchise. Naast deze iconische rol onthult Proximus Pickx 5 dingen die je nog niet wist over de Britse acteur, model en muzikant. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afkomstig van Belfast

Jamie Dornan is geboren in Holywood, maar niet het Hollywood dat je kent! Dit dorp is gelegen in Noord-Ierland, waar de acteur oorspronkelijk vandaan komt. Hij groeide op in Belfast in een heel normaal gezin, ging naar Methodist College Belfast en was rugby-atleet. Dornans jeugd was tumultueus en moeilijk. Toen hij 16 was, verloor hij zijn moeder aan kanker en een paar jaar later kwamen vier van zijn beste vrienden om bij een auto-ongeluk. Uiteindelijk verliet hij de streek en verhuisde naar Londen om zijn ware droom na te jagen: acteur worden.

Ondergoedmodel

Het is waarschijnijk geen verrassing dat Dornan voor het eerst ontdekt werd dankzij zijn knappe uiterlijk. In zijn bekendste films, de 'Fifty Shades'-trilogie, speelt hij dan ook veel naaktscènes. De acteur begon zijn carrière dan ook als model, vooral voor ondergoedmerken. Hij was te zien in talrijke campagnes voor Calvin Klein. In de loop der jaren heeft hij voor steeds meer indrukwekkende merken geposeerd, waaronder Hugo Boss, Armani, Massimo Dutti en the Gap. In tijdschriften als Vogue, ID Magazine of Wonderland is hij ook als model te zien.

Folkzanger

In het begin van de jaren 2000 richtte Jamie Dornan een folkband op, genaamd 'Sons of Jim', waarvan hij leadzanger werd. De band had een paar kleine hits in die tijd, waaronder het nummer 'When I Go'. Ook nu nog kan je op het internet naar enkele van hun liedjes luisteren en de veelbelovende stem van de acteur ontdekken. Hij heeft een zangstem die degenen die hem alleen kennen van zijn rol als Christian Grey zal verrassen! Uiteindelijk ging 'Sons of Jim' in 2008 uit elkaar. Een beslissing die deels genomen is omdat Jamie Dornan zich meer op zijn modellenwerk wilde richten.

Doorbraak dankzij 'Marie Antoinette'

Veel mensen kennen Jamie Dornan alleen van zijn rol in 'Fifty Shades of Grey'. Maar dat was niet de film die zijn doorbraak betekende. Lang voordat hij de rol van de dominante miljardair Christian Grey kreeg, speelde de acteur al in een reeks andere producties. Zijn eerste rol, en meteen de rol die hem beroemd maakte, was die van graaf Axel de Fersen, de minnaar van Marie Antoinette. Hij speelde hem in Sofia Coppola's 'Marie Antoinette'. Daarna speelde hij een terugkerende rol in de tv-serie 'Once Upon a Time'

Belgische film

Eén jaar voor 'Fifty Shades' speelde Jamie Dornan in 'Flying Home', een Belgische film geregisseerd door Dominique Deruddere. Hij speelt er een Amerikaanse zakenman, Colin, die een miljoenenopdracht krijgt. Een sjeik huurt hem in om een Belgische postduivenfokker ervan te overtuigen hem zijn meest geduchte vogel aan te bieden om een beroemde race te winnen. Aangezien de film zich gedeeltelijk in België afspeelt, vertoefde hij dus een tijdje bij ons. Op het scherm probeert hij zelfs Belgische frieten met mayonaise, wat hem zeker leek te bevallen.


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top