Iggy Pop en Thurston Moore komen naar "brede" Jazz Middelheim

Muziek | Jazz Middelheim pakt dit jaar uit met de komst van rockacts Iggy Pop en Thurston Moore Group, voor wat volgens de organisatie meer dan ooit een "brede editie" van het jazzfestival moet worden. Op de affiche van het vierdaagse festival (12-15 augustus) staan verder ook onder meer Fred Hersch Trio, Jef Neve, Coely en een eerbetoon aan Toots Thielemans.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vooral op zaterdag 13 augustus valt een wat atypisch publiek te verwachten in het Wilrijkse Park Den Brandt, wanneer Iggy Pop langskomt. "The Godfather of Punk" was in 2020 al eens aangekondigd voor het jazzfestival, maar de coronacrisis strooide toen roet in het eten. De festivalorganisatie wijst erop dat Iggy Pop al verschillende uitstapjes naar de jazzmuziek maakte en dus ook weer niet zo'n vreemde eend in de bijt zal zijn. Ook Thurston Moore Group, rond de zanger-gitarist van de invloedrijke noiserockband Sonic Youth, zal die dag trouwens voor een uitstap naar de rockmuziek zorgen.

Op vrijdag 12 augustus kondigt Jazz Middelheim vooral "muziek van de toekomst" aan, met Jong Jazztalent-winnares Nabou Claerhout, multi-instrumentaliste Esinam, hiphopcollectief blackwave., zangeres/rapster Coely en Lander & Adriaan (festivalhabitués Lander Gyselinck en Adriaan Van de Velde). Zondag 14 augustus staat alles in het teken van 100 jaar Toots Thielemans met onder meer pianist Jef Neve en trompettist Bert Joris. Maandag 15 augustus tot slot is er vooral aandacht voor 'klassieke' jazz, met pianist Fred Hersch, gitarist Kurt Rosenwinkel en jazzband Aka Moon die zijn dertigste verjaardag viert.

Tickets voor Jazz Middelheim kosten, afhankelijk van de dag, 34 tot 64 euro voor een dagticket.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top