Marcus Thuram op een zijspoor bij Mönchengladbach

Bundesliga | Marcus Thuram slijt al een paar seizoenen in de Bundesliga, maar het ene seizoen is het andere niet. De aanvaller van Mönchengladbach beleeft een moeilijk jaar, zozeer zelfs dat zijn club hem liever kwijt dan rijk is.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Thuram streek in de zomer van 2019 neer in Mönchengladbach vanuit Guingamp. Hij had net een prima seizoen achter de rug met negen doelpunten en één assist, waarmee hij een van de weinige lichtpuntjes was voor de Franse rode lantaarn. De 22-jarige Fransman vond snel zijn draai in de Bundesliga en werd een vaste waarde met tien doelpunten en acht assists. Hij groeide uit tot een smaakmaker in de competitie en liet zien dat hij meer was enkel dan de zoon van Lilian Thuram, wereldkampioen met Frankrijk in 1998.

Ook het jaar daarop verliep goed voor de Fransman, die bleef scoren vanaf de linkerflank en ook de geneugten van het nationale team ontdekte. In november 2020 schonk Didier Deschamps hem zijn eerste cap voor Frankrijk, waardoor Lilian en Marcus het zevende vader-zoon duo zijn die het Franse nationale truitje mogen dragen. Aan het eind van het seizoen werd Thuram opgeroepen voor het EK maar hij speelde alleen mee in de noodlottige wedstrijd tegen Zwitserland, waar hij de uitschakeling van Les Bleus van dichtbij meemaakte.

Moeilijk seizoen

De wereld zag er rooskleurig uit voor de spits, maar dit seizoen bewijst dat niets voor eeuwig is in het voetbal. Marcus Thuram was eerst een revelatie en een attractie in de competitie, maar is nu een paria bij zijn club. Zozeer zelfs dat Gladbach hem van de hand wil doen. Met slechts drie doelpunten sinds het begin van het seizoen is Thuram lang niet meer zo doeltreffend.

Maar de knaap heeft zijn dosis pech gekend. Eind augustus scheurde hij de ligamenten in zijn knie, waardoor hij tot eind oktober niet in actie kon komen. Omdat hij geen basisspeler was, moest hij wachten tot eind februari om zijn doelpuntenteller te openen. Sinds april heeft hij last van spierproblemen. Dat is duidelijk de druppel voor zijn club, die tussen de 18 en 20 miljoen euro aan hem zou willen terugverdienen.

Terugkeren naar Frankrijk?

Marcus Thuram lijkt een exit nog niet te overwegen. "Voorlopig is het voor mij duidelijk dat ik een speler van Borussia Mönchengladbach ben en dat ik er alles aan zal doen om zo veel mogelijk wedstrijden te winnen. Mijn hart behoort toe aan deze club", zei de Fransman. Omgekeerd lijkt die vlieger niet op te gaan.

Als hij het volgende WK wil spelen, dat in november en december plaatsvindt, moet Marcus Thuram elders op zoek gaan naar speelkansen. Frankrijk zou een bestemming bij uitstek kunnen zijn. De Fransman speelt al een aantal jaar in de Bundesliga, maar op een lager competitieniveau zou hij zijn statistieken stevig kunnen opkrikken en zich weer in de kijker kunnen spelen bij bondscoach Didier Deschamps.

Het programma van de 32ste speeldag van de Bundesliga op Eleven Sports:

Zaterdag 30 april

Maandag 2 mei

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top