Kevin De Bruyne en Karim Benzema zetten waanzinnige show neer in match tussen City en Real

Sport | We zagen het al gebeuren toen de wedstrijdkalender werd voorgesteld, maar de wedstrijd tussen City en Real heeft allesbehalve teleurgesteld. Dinsdagavond zorgden beide ploegen voor een wedstrijd van uitzonderlijk hoog niveau in de heenmatch voor de halve finale van de UEFA Champions League. Twee mannen sprongen boven al het voetbalgeweld uit: Kevin De Bruyne en Karim Benzema.

Supporters kwamen dinsdagavond beter niet te laat voor de wedstrijd in de Champions League. Het Manchester City van Pep Guardiola twijfelde niet en ging pijlsnel van start om de wedstrijd tegen Real Madrid vlot in een beslissende plooi te leggen. Na elf minuten voetballen stond de stand in het Etihad Stadion al 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Het ongeziene begin van de wedstrijd had de ploeg vooral te danken aan onze landgenoot Kevin De Bruyne

Nog voor de klok twee minuten ver was, opende KDB de score met een ongebruikelijke kopbal. Na een perfecte pas door het centrum gaf de Rode Duivel het leer een beslissende richting waardoor Thibaut Courtois kansloos was. De keeper wist toen nog niet wat voor bijzondere aanvallen hij verder in de wedstrijd nog zou moeten aanpakken. Niet veel later speelde KDB opnieuw een rol in een doelpunt. De 2-0 werd gemaakt door Gabriel Jesus na een assist van jawel… Kevin De Bruyne.

Overvloed aan (gemiste) kansen

Op dat moment in de wedstrijd leken de Madrilenen al geslagen aangezien ze geen oplossing op het snelle spel van de Britten konden vinden. Het doel van Mancunian werd bestookt met schoten die bij gebrek aan afwerking telkens buiten de latten eindigden. De 3-0 leek niet veraf toen ook Mahrez en Foden hun kansen misten. Vooral een tekort aan nauwkeurigheid en samenspel zorgde ervoor dat de vele kansen onbenut bleven.

Uiteindelijk kon Real Madrid het scorebord doen veranderen door een actie van de onvermijdelijke Karim Benzema. Op het half uur nam de Fransman subtiel over met zijn linkervoet na een voorzet van Mendy. Meteen halveerde hij de achterstand, maar City was niet te stoppen. Vooral een buitengewone Kevin De Bruyne bleef druk zetten. Onze landgenoot deelde passen uit als nooit te voren en bleef na uitstekend dribbelwerk uit de handen van de Spaanse verdediging.

Na de rust ging de wedstrijd verder in hetzelfde patroon hoewel opnieuw City zijn voorsprong bijna terug kon vergroten toen Mahrez de paal trof en Foden de bal kon recupereren. Opnieuw eindigde de bal net niet over de lijn. Een zelfszekere Foden bleef geloven in zijn kansen en kon enkele minuten later wél treffen, toen hij Courtois verschalkte met een kopbal. Maar zelfs met 3-1 leek de wedstrijd allesbehalve gespeeld.

In de tweede helft bracht Vinicius Junior de verdediging van City in paniek door alleen op het doel af te gaan. Hij schoot pijlsnel weg en profiteerde van een gat in de verdediging om de zestien zonder problemen te bereiken. Ederson durfde niet met de voet vooruit te verdedigen en moest zijn tweede van de avond slikken.

Koelbloedige Benzema

Maar, u raadt het al, nog steeds was de wedstrijd niet gespeeld. Er kwam nog een doelpunt van beide ploegen. City kon eerst treffen na een doelpunt van Silva, die profiteerde van een gebrek aan concentratie bij de verdediging van Real. Iets later werd het publiek ook nog getrakteerd op een meesterlijke actie van Benzema.

Laporte veroorzaakte een penalty voor handsbal en de Franse international zette zich schrap achter het leer. Koelbloedig verschalkte hij de keeper van City met een panenka om de eindstand van 4-3 vast te leggen. Real moet in de terugwedstrijd een doelpunt goedmaken, wat gezien de omstandigheden van de wedstrijd en de dominantie van City op voorhand ondenkbaar was. Pep Guardiola zal zijn mannen richting volgende week zeker aanspreken over de vele gemiste kansen, maar we kijken nu al uit naar de terugwedstrijd!

Volg de Champions League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Plaats je voorspellingen voor de wedstrijden via Pickx Prono.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!