1B Pro League XI van het seizoen // CENTRALE VERDEDIGER (2) // Rubin Seigers (KVC Westerlo)

Challenger Pro League | Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de 1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een traditionele 4-4-2 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Woensdag werd Kenneth Schuermans al verkozen als eerste centrale verdediger in onze viermansdefensie en vandaag kunnen we bekend maken dat Rubin Seigers als tweede centrumverdediger verkozen is in ons 'XI van het seizoen'.

De 24-jarige verdediger speelde een bijzonder sterk en stabiel seizoen bij kampioen KVC Westerlo en ontpopte zich misschien wel tot de intrinsiek beste CV van de 1B Pro League. Seigers liet eerder al flarden van zijn talent zien bij Beerschot (2019-2020), maar zag zijn opmars toen gestuit door een zware knieblessure.

Doorbraak

Bij Westerlo brak het voormalige talent van KRC Genk nu dus wél helemaal door. Seigers speelde mee in 25 competitieduels en ontpopte zich vlot tot een onmisbare pion in het hart van de defensie. Met zijn duelkracht, zijn goede vista, zijn voetballend vermogen (Seigers gaf dit seizoen het meeste goede passes in 1B) en zijn uitstekende mentaliteit veroverde de Kempenaar in geen tijd de harten van het Westelse publiek.

Seigers werd door onze kenners vijf keer genomineerd voor het 'XI van de week' en krijgt nu dus ook een plaatsje in het 'XI van het seizoen'. Schuermans en Seigers haalden het voor Pietro Perdichizzi (KVC Westerlo), Gilles Ruyssen (RWDM) en Stijn Wuytens (Lommel SK).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top