‘Salt’ op VTM: waarom Tom Cruise bedankte voor de hoofdrol

Films | VTM zendt vanavond ‘Salt’ uit, een actiethriller van Phillip Noyce uit 2010. Steractrice Angelina Jolie kruipt in de huid van CIA-agente Evelyn Salt, die ervan wordt beschuldigd een spionne te zijn met het plan om de Russische president bij zijn bezoek aan New York City te vermoorden. De hoofdrol was aanvankelijk weggelegd voor Tom Cruise, maar uiteindelijk kreeg Jolie die taak toebedeeld. Proximus Pickx legt uit waarom.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Salt’ moest aanvankelijk een mannelijke hoofdrolspeler krijgen, en daarvoor was Tom Cruise in beeld. De steracteur moest Edwin Salt vertolken, maar een combinatie van verplichtingen aan andere projecten en het feit dat de hoofdrol te veel leek op het personage van Ethan Hunt, gespeeld door Cruise in de ‘Mission: Impossible’-films, maakten dat Cruise zich niet aan het project kon verbinden.

Filmproducente Amy Pascal opperde vervolgens Angelina Jolie voor de rol. Zij had in het verleden al gesproken met de topactrice over de mogelijkheid om een vrouwelijke spionnenfranchise op poten te zetten.

Hoofdletsel

Salt is een actiethriller van Columbia Pictures waarin Jolie Evelyn Salt speelt, een CIA-agente die een eed heeft gezworen aan plicht, eer en vaderland. Die trouw wordt echter tot het uiterste op de proef gesteld wanneer een overloper haar ervan beschuldigt een Russische spion te zijn en haar dwingt op de vlucht te slaan. Salt gebruikt haar training, vaardigheden en jarenlange ervaring als geheim agent om niet gevangen te worden genomen, maar Salts pogingen om haar onschuld te bewijzen roepen alleen maar meer twijfels op over haar motieven. Terwijl de jacht op de waarheid achter haar identiteit voortduurt, blijft de vraag: wie is Salt?

De regie was in handen van Phillip Noyce en de opnames vonden plaats in Washington DC en New York City in 2009. Het filmen werd tijdelijk onderbroken toen Jolie tijdens de opnames van een actiescène een hoofdletsel opliep. Naast Angelina Jolie spelen Liev Schreiber, Chiwetel Ejiofor, Daniel Olbrychski, Andre Braugher, Lorenzo di Bonaventura en Mark Vahradian mee.

Bekijk ‘Salt’ vanavond om 22u30 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top