Guardiola is "fier op teamprestatie", Ancelotti "ziet Real nog leven"

UEFA Champions League | Manchester City staat volgende week nog voor een zware opdracht om zich te plaatsen voor de finale van de Champions League. De Cityzens konden dinsdagavond maar net afstand nemen van Real Madrid.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het was een goede wedstrijd met twee ploegen die over spelers met veel kwaliteiten beschikken", zei Pep Guardiola na de 4-3 zege. "We hebben gewonnen, nu gaan we rusten en daarna wacht Leeds. Volgende week gaan we naar Spanje. Vandaag had er een beter resultaat ingezeten, maar je moet het over de twee wedstrijden bekijken. In de eerste helft waren we heel goed. Het wordt een goeie test voor de persoonlijkheid van de ploeg. Ik klaag niet over de prestatie, noch over het resultaat. Ik ben heel fier over de manier waarop mijn ploeg heeft gespeeld. We hebben alles geprobeerd om te winnen maar het resultaat is wat het is."

Carlo Ancelotti zag Real slecht beginnen. Na amper elf minuten stond de Koninklijke al 2-0 in het krijt. "We zijn heel slecht begonnen", erkende de trainer. "Maar daarna hebben we een goeie reactie getoond. We hebben tot het einde geknokt, zijn in de wedstrijd gebleven. Maar de evaluatie is ook duidelijk: we moeten beter verdedigen. We waren goed aan de bal, maar in een wedstrijd met zoveel doelpunten moet je achterin beter staan. Het is een nederlaag die ons in leven houdt voor de return in Bernabeu. We kunnen het hen daar lastig maken."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top