"Je moet koelbloedig blijven", zegt Benzema over panenka

UEFA Champions League | Karim Benzema was dinsdagavond op het veld van Manchester City andermaal van cruciaal belang voor Real Madrid. Met twee doelpunten, waaronder een panenka, hield hij de kwalificatiekansen van de Koninklijke voor de finale gaaf. De Fransman is nu ook alleen topschutter in de Champions League met veertien goals, een meer dan Robert Lewandowski van het uitgeschakelde Bayern München.

Door Belga

Deel dit nieuws

"City was de eerste twintig minuten sterker. Ze zetten veel druk en maakten twee goals. Maar wij bleven erin geloven. We wonnen meer duels en raakten op het scorebord. City heeft een uitstekende ploeg maar wij zijn onze taken blijven uitvoeren en konden uiteindelijk drie keer scoren", vertelde hij na het nipte 4-3 verlies.

Over zijn gedurfde panenka waarmee Benzema in de 82e minuut de eindstand vastlegde, zei de Fransman: "Keepers kijken naar mij, kijken hoe ik mijn strafschoppen neem. Er zijn momenten waarop je voor verandering moet kiezen. Vandaag ging het over mentale sterkte, over koelbloedig blijven."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top