Douglas Costa kent moeilijke aanpassingsperiode bij LA Galaxy

Voetbal | De Major League Soccer heeft de afgelopen jaren een zeer goede evolutie doorgemaakt. Er spelen nog heel wat grote namen, zoals Douglas Costa. De Braziliaan speelt sinds deze zomer bij LA Galaxy, maar hij ondervindt aan den lijve dat de MLS geen makkelijke competitie is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Douglas Costa heeft al een mooi cv bij elkaar weten te spelen. De ondertussen 31-jarige Braziliaanse flankaanvaller kwam al uit voor Gremio, Shakhtar Donetsk, Bayern München en Juventus. In totaal werd er bij al deze transfers ruim 84 miljoen euro voor hem betaald. LA Galaxy haalde hem met hoge verwachtingen naar de Verenigde Staten, maar Costa heeft het voorlopig niet makkelijk.

Na zeven wedstrijden staat de teller op slechts één doelpunt en nul assists. Hij moest ook al twee keer tevreden zijn met een invallersrol. Dat is ook het geval voor Dejan Joveljic, ex-spits van RSC Anderlecht. LA Galaxy, de ex-club van Jelle Van Damme, hoopt dat de 31-voudige Braziliaanse international zijn jaarloon van 5 miljoen dollar weldra kan waarmaken.

Higuain is verrast

Costa had het kunnen weten dat de MLS geen makkelijke competitie is, vraag dat maar aan Gonzalo Higuain. "Ik dacht dat ik hier zou kunnen spelen met een sigaret in mijn mond, maar in plaats daarvan is het moeilijk", vertelde Higuaín op het Twitch-kanaal van ex-topspits Christian Vieri. "Het is een zware competitie”, aldus de voormalige aanvaller van onder meer Juventus en Real Madrid. De 34-jarige spits was bij Inter Miami tot op heden goed voor 15 goals en 9 assists in 45 wedstrijden.

LA Galaxy wil tegen Real Salt Lake City zijn goede reeks verderzetten. Het is het seizoen begonnen met een 16 op 24, terwijl Real Salt Lake een 13 op 27 boekte. De club uit Los Angeles hoopt dat Costa eindelijk zijn duivels kan ontbinden en hen de drie punten kan opleveren.

Volg het beste uit de Major League Soccer, met zaterdag 30 april om 21u30 de partij tussen Real Salt Lake City en LA Galaxy, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top