PGL Major Antwerpen: gekwalificeerden van tweede Europese RMR zijn bekend

CS:GO |

Het tweede Europese kwalificatietoernooi voor de Antwerpse PGL Major is dit weekend geëindigd. Tijdens de week lange competitie ontvingen acht teams, waaronder G2 Esports, NiP en Astralis, hun ticket voor de Antwerpse PGL Major in mei.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is het einde van de rit voor de Europese teams die maandenlang hebben geprobeerd om zich te kwalificeren voor het belangrijkste evenement van de CS:GO-esport: de PGL Major in Antwerpen in mei. Na verschillende open kwalificatierondes en twee RMR-toernooien is de lijst van Europese teams die aan de Major zullen deelnemen, eindelijk compleet.

Laten we beginnen met de twee clean sweeps van Copenhagen Flames en het nieuwe Cloud9-roster, dat nog onder de Players-tag speelde vanwege ESL-beperkingen voor Russische organisaties. Beide teams gaven geen krimp in hun eerste drie wedstrijden en verzekerden zich van de eerste twee tickets voor de Legends Stage.

Einde parcours voor HEET Gaming

Ze worden op de voet gevolgd door Ninjas in Pyjamas, ENCE en G2 Esports, die alle drie na vier wedstrijden de drie benodigde overwinningen behaalden om zich te kwalificeren. Er was echter een tiebreaker nodig om te beslissen of NiP of ENCE het laatste ticket voor de Legends Stage zou krijgen, die de Zweden uiteindelijk wonnen.

Bald New Eagles, Team Spirit en Astralis vervolledigen de lijst, ten koste van de laatste Belgische organisatie die nog in de running was: HEET Gaming. Het team, dat volledig uit Franse spelers bestaat, begon niet optimal aan het toernooi. Na een onverwachte eerste nederlaag tegen Sinners, sloeg HEET terug tegen Sprout op Dust II.

Een tweede nederlaag tegen ENCE bracht hen in een lastig parket: de Fransen moesten hun laatste twee wedstrijden winnen. Dat lukte tegen de Russen van Entropiq, maar de wedstrijd tegen Astralis bleek veel moeilijker. De Denen wonnen uiteindelijk in drie sets en maakten een einde aan de Frans-Belgische hoop.Alle kwalificatiewedstrijden zijn nu voorbij. Er rest de teams nog minder dan een maand om te trainen, om de best mogelijke prestaties te leveren in het officiële toernooi van Valve.

Uiteraard kan je alle details van het toernooi vinden op Proximus Esports!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top