Domineert Filou Oostende ook de uitreiking van de BNXT Awards?

Basketbal | Aanstaande zaterdag omstreeks 20u30 vindt de allereerste editie van de BNXT Awards plaats. Die ceremonie bekroont de beste spelers van de betFIRST BNXT League en gaat door in de AED Studio’s in Lint in de provincie Antwerpen. Filou Oostende, die tot dusver zowel de internationale als nationale wedstrijden domineert, vaardigt dan ook een bijzonder uitgebreide delegatie af. Meerdere spelers van de ploeg maken kans op een prijs in een of meerdere categorieën.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Net voor de play-offs in België en Nederland beginnen, beloont de betFIRST BNXT League de spelers die van het eerste Belgisch-Nederlandse basketbalkampioenschap een ware succeseditie maakten. Zaterdagavond weten we wie de meest succesvolle speler van het seizoen is (Most Valuable Player), wie de trofee voor Sixth Man of the Year mee naar huis neemt, wie de meest gevreesde verdediger van het pak is en welke speler in België en Nederland als beste uit de bus komt. Bovendien worden ook het grootste talent, de coach en de scheidsrechter van het jaar verkozen. Proximus Pickx stelt de grootste favorieten even aan je voor. 

Vladimir Mihailovic wacht op zijn opvolger

Dit jaar is de jury voor het eerst veel groter dan in voorgaande edities van deze awarduitreiking. Voorlopig krijgt Vladimir Mihailovic (Okapi Aalst) geen opvolger als MVP van België, aangezien de MVP vanaf nu over de twee landen heen wordt bekroond. Coaches, assistent-coaches, vakpers en teamcaptains kregen deze keer de kans om te oordelen over de prijzen van de betfirst BNXT League. 

Ondanks het grotere aantal betrokkenen zijn onze landgenoten nog steeds heel erg goed vertegenwoordigd bij de genomineerden. Voor de meest presitigieuze prijs van Most Valuable Player maken twee Belgen en één noorderbuur kans op de award. Naast Emmanuel Nzekwesi (Belfius Mons-Hainaut) en Levi Randolph (Filou Oostende) maakt ook Asbjorn Midtgaard van Zorg en Zekerheid Leiden kans op een beeldje. 

Hetzelfde geldt voor de twee andere categorieën waarin zowel Nederlanders als Belgen kans maken op de overwinning. Voor Sixth Man of the Year maken Mikael Jantunen (Filou Oostende) en Domien Loubry (Kangoeroes Basket Mechelen) kans. Vanuit Nederland werd ook Worthy De Jong van Zorg en Zekerheid Leiden genomineerd. In de categorie Defensive Player of the Year is de verhouding net hetzelfde. Daarbij werden Joshua Heath (Stella Artois Louvain Bears), Wen 'Boss' Mukubu (Kangoeroes Basket Mechelen) en nogmaals Worthy De Jong genomineerd.

Oostende oververtegenwoordigd

Terwijl Nederland op zijn beurt de landelijke sterren zal bekronen, deelt ook ons land prijzen uit aan de uitblinkers van onze competitie. Ook daarbij zou Filou Oostende opnieuw de grote winnaar kunnen worden. Dat is logisch, aangezien de competitie ook gedomineerd wordt door de kustploeg. Pierre-Antoine Gillet is genomineerd in de categorie Belg van het Jaar, samen met Domien Loubry (Kangoeroes Basket Mechelen) en Wen "Boss" Mukubu (Kangoeroes Basket Mechelen). In de categorie Belgisch talent van het jaar zal Haris Bratanovic (Filou Oostende) het moeten opnemen tegen ploegmaat Joppe Mennes (Kangoeroes Basket Mechelen) en Niels Van Den Eynde (Telenet Giants Antwerp).

Tenslotte gaat Dario Gjergja in duel met Kristof Michiels, coach van Kangoeroes Mechelen om Belgische coach van het jaar te worden. Ook Eddy Casteels van Stella Artois Leuven Bears dingt in deze categorie mee naar een beeldje. Ten slotte zullen Renaud Geller, Samir Krehic en Nick Van Den Broeck het tegen elkaar opnemen in de categorie Scheidsrechter van het jaar. 

Volg de uitreiking van de BNXT Awards zaterdag 30 april vanaf 20u30 op onze livestream, of gewoon via televisie op Pickx Live en Pickx+Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top