UEFA Futsal Champions League maakt zich op voor Final Four

Sport | De UEFA Futsal Champions League 2021-2022 nadert stilaan zijn ontknoping. Komend weekend vindt de Final Four plaats, met op vrijdag de halve finales en op zondag de troostfinale en finale.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Letland verwelkomt dit weekend de Final Four van de UEFA Futsal Champions League. De eindfase van het toernooi zal afgewerkt worden in de Riga Arena. De vier clubs die zullen strijden voor de oppergaai zijn het Spaanse FC Barcelona, het Franse ACCS Asnières Villeneuve 92 en de Portugese teams Sporting CP en Benfica. Zowel Barcelona (2012, 2014 en 2020), Sporting (2019 en 2021) als Benfica (2010) wonnen in het verleden reeds de UEFA Futsal Champions League, voor ACCS Asnières Villeneuve 92 zou een eindzege een absolute primeur zijn.

De Riga Arena zal op 29 april een eerste keer in vuur en vlam gezet worden. Dan kijken ACCS en Sporting vanaf 17 uur elkaar in de ogen. Later op de avond, om 20 uur, bekampen Benfica en Barça elkaar. De loting heeft er voor gezorgd dat we een heruitgave kunnen krijgen van de finale van vorig jaar. Toen trok Sporting CP aan het langste eind en won met 4-3 van FC Barcelona. Beide ploegen zijn favoriet voor hun halve finale, al kan Barça best opletten voor Benfica, dat al zijn matchen won in de groepsfase. 

Primeurs voor ACCS

Voor ACCS Asnières Villeneuve 92 is het eigenlijk nu al een huzarenstukje dat ze in de Final Four van de UEFA Futsal Champions League zijn geraakt. De club eindigde in zijn groep pas als tweede, na het Russische Tyumen. Maar de oorlog in Oekraïne zorgde ervoor dat Tyumen uitgesloten werd van de competitie, waar ACCS dus van profiteerde. Ook opmerkelijk: ACCS speelt momenteel in de tweede afdeling van Frankrijk. Na de historische titel van vorig jaar werd de club een gedwongen degradatie opgelegd wegens financieel wanbeheer. 

Niet alleen kan ACCS ervoor zorgen dat voor het eerst een Franse club de UEFA Futsal Champions League zou winnen, ook won nog nooit een tweedeklasser het prestigieuze futsaltoernooi. Zij kunnen overigens de dubbel pakken, want het hoeft niet te verwonderen dat ACCS met sprekend gemak kampioen werd in de tweede afdeling.

Killer instinct bij Barça

Met veertig goals op amper zes matchen is Barcelona dit seizoen een absolute scoringsmachine. Niemand doet beter in deze UEFA Futsal Champions League. Ze zijn ook veruit het meest efficiënt van alle ploegen. Met 214 schoten op doel hadden ze minder pogingen nodig dan Benfica (220) en Sporting CP (259).

Maar liefst vier Barça-spelers maakten reeds zes goals dit seizoen. Het gaat hierbij om Matheus Rodrigues, Ferrao, Lozano en Pito. Het gevaar kan met andere woorden van overal komen bij Barcelona. Dat is anders bij pakweg Sporting, waar ze vooral teren op het killer instinct van Cavinato. Die zit momenteel aan negen treffers. Hoe het ook zal uitdraaien, we verwachten alleszins veel spektakel en goals.

Programma Final Four UEFA Futsal Champions League:

Vrijdag 29 april

Zondag 1 mei
Volg de UEFA Futsal Champions League op de Pickx+ Sports-kanalen, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top