Ontroering alom in aflevering van ‘Liefde voor Muziek’ over Margriet Hermans

Films | In de vierde aflevering van het nieuwe siezoen van ‘Liefde voor Muziek’ werd het werk van zangeres en televisiegezicht Margriet Hermans geëerd door de andere gasten van het programma. ‘La mama’ van de groep hoorde voor het eerst in haar leven andere mensen muziek uit haar repertoire zingen en werd door de verschillende nummers meermaals emotioneel. Naar wekelijkse traditie lichten we de artiest wat meer toe en bespreken we de meest verrassende cover en het ontroerendste moment.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Om de topjaren van de muziek van Margriet Hermans te bespreken, moeten we enkele decennia terug in de tijd. Door de jaren heen werd de bekendheid rond haar muzikaal werk minder en minder, waardoor vooral haar bekendste nummer nog steeds bij velen een belletje doet rinkelen. Hoewel iedereen weet dat ‘Alle mooie mannen zijn zo lelijk’ een hit van Margriet Hermans is, wordt ze liever aan andere nummers herinnerd. Zo vertelde ze enkele weken geleden aan Het Nieuwsblad dat het nummer meer een gimmick dan een liedje is. Dat Hermans ook nummers als ‘Niets houdt me tegen’, ‘Celien’ en ‘Zeg Het Mij’ lanceerde, weten velen helaas niet meer.

Maar dat haar werk niet veel mensen nog als muziek in de oren klinkt, heeft Hermans naar eigen zeggen ook een deel te wijten aan zichzelf. Nadat ze enkele grote hits uitbracht, stapte ze in de politiek. Als Vlaams Parlementslid en gecoöpteerd senator voor Open VLD ijverde ze voor meer Nederlandstalige muziek op de openbare radiozenders. Die beslissing heeft er volgens Hermans mede voor gezorgd dat haar muziek naar de achtergrond verdween. 

De laatste jaren kwam de zangeres en voormalige politica terug meer aan bod in televisieprogramma’s waardoor ze vooral met haar aanstekelijke lach terug voor meer animo kon zorgen. Na opvallende passages in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ is Hermans helemaal terug van weggeweest. Hoewel, voor ons verdween ze eigenlijk nooit. Het is dan ook logisch dat de programmamakers haar opbelden voor een deelname aan ‘Liefde voor Muziek’.

De meest verrassende cover

Terwijl een groot deel van de groep koos voor emotionele nummers met een ontroerende toets, bleef Koen Buyse van Zornik trouw aan zijn genre. Zowel hij als Hermans deden ooit mee aan Humo’s Rock Rally en dat zag hij als een ideale gelegenheid om een rocknummer van haar te brengen. “Ik weet dat er ook een rock chick in Margriet schuilt dus ik ben op zoek gegaan naar een rocknummer dat zij ooit heeft uitgebracht”, vertelde Buyse. De frontman van Zornik bracht een Engelstalige versie van het nummer ‘Als De Nacht Komt’. Daarmee kon hij zowel de andere gasten als Margriet verrassen. Hermans had naar eigen zeggen zelfs een beetje “een Bon Jovi-gevoel.”

Het meest ontroerende moment

Voor dit onderdeel van onze wekelijkse reeks over ‘Liefde voor Muziek’ moesten we deze keer niet ver zoeken. We kunnen we bijna een volledig artikel wijden aan de ontroerende momenten uit het programma over Margriet Hermans. Zowel Suzan & Freek en Davina Michelle zorgden voor emotionele momenten, hoewel de nummers van Pat Krimson en Loredana, Camille en Ozark Henry dat eigenlijk ook waren. 

Suzan & Freek brachten een eigen versie van ‘Voor het Leven Voor Elkaar’. Dat nummer werd volgens Hermans geschreven door haar dochter voor moederdag, en al na enkele seconden hield de zangeres het niet meer droog. Ook Davina Michelle zong over de dochter van Margriet. Het nummer ‘Celien’ dwong haar wel tot ver buiten haar comfortzone, want de Nederlandse zingt normaliter enkel in het Engels en deze keer waagde ze zich aan een Nederlandstalig nummer. Een dolblije Hermans mag vol trots en enthousiasme terugblikken op de prachtige covers van haar collega's in 'Liefde voor Muziek'.

Bekijk ‘Liefde voor Muziek’ elke maandag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top