Filou Oostende en Kangoeroes Mechelen wachten hun tegenstander voor halve finale play-offs af

Basketbal | Op dinsdag 3 mei start er een nieuw hoofdstuk in de betFIRST BNXT League. Vanaf dan beginnen de nationale play-offs in de vorm van kwartfinales. Daarin kijken Bergen en Antwerpen elkaar in de ogen terwijl Leuven het opneemt tegen Charleroi. Oostende en Mechelen zijn al gegarandeerd van een plek in de halve finales.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Fase twee is achter de rug, lang leve fase drie! Na het reguliere seizoen in eigen land en de tweede internationale fase in de vorm van de Elite Gold en de Elite Silver, is het nu tijd om de blik te richten op de play-offs in België en Nederland. Ook de play-offs verlopen in twee delen: eerst zal er in eigen land gestreden worden voor de titel, nadien wacht het gevecht om de symbolische titel in de BNXT League. In België maken nog zes ploegen kans op de nationale titel: Oostende, Mechelen, Leuven, Bergen, Antwerpen en Charleroi.

Charleroi knokt zich alsnog in de play-offs

De dominante plays kwamen het voorbije seizoen vanuit Oostende en Mechelen. Filou Oostende en Kangoeroes Mechelen eindigden zowel in de reguliere competitie als de Elite Gold-fase op plaatsen één en twee. Om die reden kregen beide ploegen een rechtstreeks ticket voor de halve finales. Oostende zal in die halve finales gekoppeld worden aan Belfius Mons-Hainaut, wat een heruitgave van de finale van vorig seizoen zou zijn, of Antwerp Giants. Bergen en Antwerp, de nummer 3 en 4 van de reguliere competitie, zullen strijden tegen elkaar in een best of 3. De Giants wisten door hun uiteindelijke vierde plaats in de Elite Gold het thuisvoordeel af te dwingen ten koste van Mons.

In het andere deel van de tabel bevindt zich Leuven. De Stella Artois Leuven Bears claimden de vijfde plaats in de competitie en deden het zeer aardig in de Elite Gold met een derde plaats. Dit zorgde ervoor dat Leuven Oostende heeft ontweken en pas kan treffen in de finale. First things first: eerst wacht Spirou Charleroi in de kwartfinales. Charleroi moest ternauwernood aan de bak in Elite Silver, maar kon daar alle tegenstrevers overklassen om toch tot in de play-offs te geraken. Leuven start als favoriet, maar Charleroi zal ongetwijfeld wat willen bewijzen in de kwartfinales. Mocht dit duel tot het diepste gaatje gaan, zou Kangoeroes Mechelen hier wel eens van kunnen profiteren en tegen een minder fitte tegenstander uitkomen in de halve finales.

Volgende week dinsdag gaan de kwartfinales van start. De Giants ontvangen Bergen, Leuven neemt het in eigen huis op tegen nummer Charleroi. Wie twee keer wint, stoot door naar de halve finales.

Volg de play-offs in de BNXT League op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top