1B Pro League XI van het seizoen // CENTRALE VERDEDIGER (1) // Kenneth Schuermans (Lierse K.)

Sport | Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de 1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een traditionele 4-4-2 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In het hart van de defensie kozen onze kenners voor Kenneth Schuermans. De centrumverdediger van Lierse Kempenzonen speelde dit seizoen 26 wedstrijden en was zowel defensief als offensief belangrijk voor zijn club.

Zo scoorde hij maar liefst zes doelpunten waardoor hij het seizoen afsloot als vlotst scorende centrumverdediger van 1B en als de op één na beste schutter van de Pallieters (enkel Hakim Abdallah kon één goaltje meer scoren). Daarnaast waren de goals van Schuermans ook vaak belangrijk. Zo scoorde hij onder meer 2x een openingsgoal tegen Waasland-Beveren en trof hij 2x raak in de met 2-0 gewonnen thuismatch tegen Virton (speeldag 2).

Patron

Maar ook defensief bracht de 30-jarige Schuermans heel wat bij aan de vaak jeugdige verdediging (Laes, Gillekens, De Schrijver, De Smet, ...) van de Lierenaars. In de lucht was hij onklopbaar en over de grond compenseerde hij zijn gebrek aan explosiviteit met sterk positiespel en een gezonde duelkracht.

Schuermans haalde dit seizoen 6x het 'team van de week' en is zo de vaakst verkozen centrumverdediger van dit seizoen. Morgen maken we bekend wie zijn partner wordt in het hart van de defensie én wie net niet weerhouden werd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top