Gent Jazz zet Daniel Lanois, Stikstof en veertien andere namen op affiche 2022

Muziek | Gent Jazz geeft de Belgische hiphopband Stikstof een plaats op het podium van de komende festivaleditie. Ook de Canadees Daniel Lanois komt naar Gent, blijkt uit de volledige line-up, die vandaag is bekendgemaakt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het tiendaagse festival brengt een reeks nieuwe namen op 8 juli, met GoGo Penguin, Lady Blackbird, Oscar Jerome, Theon Cross, Bex Burch & Leafcutter John: Boing! en Dishwasher_. Die festivaldag is met 29 euro relatief goedkoop geprijsd "om zo veel mogelijk mensen de kans geven om deze groepen te ontdekken", aldus de festivalorganisatie. Stikstof en het Noorse duo Smerz vervolledigen het programma op 15 juli. Die dagen staan ook Kae Tempest en Sylvie Kreusch, twee hedendaagse performers, op het podium.

Daniel Lanois zal spelen op 10 juli, wanneer ook Van Morrison en Judi Jackson optreden. Opvallend veel vrouwen staan dan weer geprogrammeerd op donderdag 14 juli, met Agnes Obel, Meskerem Mees en Sohnarr, die het gezelschap krijgen van Camille Camille.

Tickets zijn te koop op Gentjazz.com. Wie tickets had voor de voorgaande, vanwege corona uitgestelde, edities, kan die omzetten in vouchers, die geldig zijn tot de zomer van 2023.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top