1B Pro League XI van het seizoen // LINKSACHTER // Maxim De Cuyper (KVC Westerlo)

Challenger Pro League | Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de 1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een traditionele 4-4-2 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op de linksachter stond er dit seizoen geen maat op Maxim De Cuyper. De jonge flankverdediger liet vorig seizoen al regelmatig flitsen van zijn klasse zien bij Club NXT, maar ontbolsterde dit seizoen helemaal als 'huurling' bij kampioen KVC Westerlo.

De 21-jarige West-Vlaming speelde meer dan 2000 minuten; scoorde daarin zes goals en leverde ook nog eens vijf assists af. Daarnaast was hij met zijn grinta, loopvermogen en spelinzicht zowel defensief als offensief een absolute meerwaarde voor de kampioenenploeg van Jonas De Roeck. Er was dan ook applaus op alle Westelse banken toen de 1B-kampioen eerder deze maand aankondigde dat het De Cuyper ook volgend seizoen nog zou huren van Club Brugge.

De Cuyper was dit seizoen de vaakst verkozen 1B-speler in het 'XI van de week'. Uiteindelijk werd de flankspeler 9x genomineerd, wat een plekje in ons 'XI van het seizoen' meer dan rechtvaardigt. Christophe Janssens (SK Deinze) en Eric Bocat (RE Moeskroen) eindigden met elk vier nominaties op ruime afstand op een gedeelde tweede plek.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top