Alweer een dramatische exit in 'De Mol'

Films | De jubileumeditie van ‘De Mol’ draait uit op een echt pechjaar. Al voor de derde keer moest een kandidaat door overmacht het spel verlaten, niet door een rood scherm. Elke week zoomen we in op de grootste mollenstreken en de hoofdverdachten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De aflevering was goed begonnen met een typisch breinbrekende opdracht. Drie van de kandidaten liepen als een kip zonder kop doorheen een scène die zich elke acht minuten herhaalde in een poging de tips te verzamelen die ze nodig hadden om Emanuelle en Uma te bevrijden. De opdracht leverde geld op, maar helemaal niet zoveel als had gekund. In de tweede opdracht moesten de kandidaten tegen de tijd quizvragen oplossen in een bananenplantage. Sven bleek de uitblinker te zijn in deze opdracht, al zorgde hij naar het einde toe ook dat er weer wat geld van de inzet verdween.

Het was in de laatste opdracht van de aflevering dat het fout liep. Die opdracht kan je ook makkelijk een heel typische ‘De Mol’-opdracht noemen. Een sprong in het diepe die – afhankelijk van of je je medespeler gelooft – geld, pasvragen, een negatief bedrag of pasvragen voor je medespeler kon opleveren. Leugens en bedrog zijn nog steeds de core business van het spel. Maar bij de allerlaatste sprong van de opdracht hield Anke de bundel elastieken waarmee ze vasthing iets te lang vast. Zodra ze begon te schreeuwen dat er iets mis was met haar elleboog, zagen we de bui al hangen.

Exit Anke dus, die met een dubbele elleboogbreuk, gekwetste ligamenten en een pak plaaster rond de arm het spel op noodlottige wijze moet verlaten. Na Nele die al in de eerste aflevering een flinke val maakte en enkele dagen later moest opgeven en mol Philippe die mentaal onder zijn taak gebukt ging, is er alweer geen klassieke eliminatieronde gebeurd. Al een geluk dat Anke niet de nieuwe mol was. “Dan was het game over geweest”, aldus Gilles De Coster. Nu kan de zoektocht wel doorgaan, maar zonder dat de kandidaten aan de hand van de eliminatie informatie kregen over of ze op het juiste spoor zaten. De zoektocht is met andere woorden nog moeilijker geworden. Wat het allemaal nog jammerder maakt, is misschien dat Anke, die al enkele afleveringen de scherp schietende ster van de show is, nu geen gebruik kon maken van de twee pasvragen die ze met haar sprong kon verdienen. Het was haar zeker gegund, ook al omdat ze het haar medekandidaat Sven ook had willen gunnen.

Verdachten en mollenstreken

Anke was dus niet de mol, maar wie dan wel? Er blijven nog vier kandidaten over en één daarvan sluiten wij alvast uit. Sven gaat helemaal voor de opdrachten, lost ingewikkelde raadsels snel en correct op en loopt de ziel uit zijn lijf. Dat hij bij de bananenproef een verkeerd antwoord scande en daarmee 400 euro verloor, schrijven we toe aan een eerlijk gemaakte fout. Ook wij dachten dat bananen naar de zon groeiden.

Verdachter is Emanuelle, die in de eerste opdracht een deel van een tip wegschrobde, in de tweede niet bijster veel bijdroeg en in de derde niet durfde springen en dus geen geld opleverde. Maar dan zou ze wel heel goed moeten kunnen acteren. Als Uma, die ook met slechte communicatie tijd verloor in de eerste opdracht, de mol is, dan is een sabotage van haar duchtig gedwarsboomd in de bananenopdracht. Ze had namelijk de laatste banaan in handen die, omdat ze het antwoord fout hadden, nog eens 400 euro uit de inzet kon doen verdwijnen. Maar omdat de andere kandidaten haar geen extra tijd konden geven om heen en terug te lopen, was ze niet op tijd om die te scannen.

Ook Yens staat niet buiten kijf. In de opdracht met de tijdslus lummelde hij doelloos rond en verspilde hij kostbare tijd aan de telefoon. In de bananenproef verdween hij naar de achtergrond (waar hij overigens perfect voor gecamoufleerd was met zijn bananenoutfit) en in de laatste opdracht twijfelde hij niet om te springen, ook wanneer hij daar zogezegd 1.000 euro mee kon verliezen. Met nog twee afleveringen te gaan wordt de zoektocht naar de mol in elk geval nog razend spannend.

Bekijk ‘De Mol’ op zondag om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top